Regelmatig uw laurierkers bemesten is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van laurierhagen. Een goed wortelstelsel is de basis van de opname van water en meststoffen. Wanneer moet u uw laurieren bemesten en met welke meststoffen?

Bemesten van haagplanten

U kunt uw haag het beste bemesten met speciale hagenmest of een meststof die geschikt is voor de door u gekozen planten. Dit hoeft meestal maar 1 maal per jaar, tussen maart en begin september, omdat dit vaak organische meststoffen zijn met een langwerkende samenstelling. Omdat planten allemaal voeding willen en er vaak veel tegelijk geplant worden is extra bemesten ook belangrijk.

Welke meststoffen kunt u gebruiken voor laurieren?

Budgetplant adviseert de volgende meststoffen te gebruiken:

  

Hagen A-Z

Hagen-AZ is een 100% organische meststof voor zowel bestaande als nieuw aan te planten hagen.

 

Pokon Aanplantgrond 

Dit product is met name geschikt voor het aanplanten van bomen, (beuken)hagen en struiken in tuin of border. 

 

Wat zijn organische meststoffen?

Dit is een natuurlijke meststof die zorgt voor een betere groei van de haagplant maar ook voor de ontwikkeling van de wortels. Deze organische meststof werkt langdurig in tegenstelling tot kunstmest. Het bevat de juiste samenstelling voor uw haag, zoals magnesium of bitterzout om een vroegtijdige bruinverkleuring tegen te gaan (met name bij coniferen) en een intensievere bladkleur te krijgen.

Bemesten bij terugsnoeien hagen

Wanneer u van plan bent uw haag flink terug te snoeien in het voorjaar, raden wij u aan om van te voren de haag goed te bemesten. Het opnieuw uitlopen van oudere delen van de haagplanten kost de planten veel energie. Pas op: niet alle soorten verdragen rigoureus snoeien. Vraag om advies voor u begint.

Bekijk ook: inplanten laurierenhaaggewasbescherming laurierkers en laurierhagen snoeien.