Druivenstruik

De druivenstruik groeit overal ter wereld, er zijn diverse landen die bekend staan om de heerlijke wijnen die van deze druiven worden gemaakt. De druivenstruik is een klimplant en in ons land zijn de Vitis vinifera soorten de bekendste. Met de juiste verzorging van de struik geniet je ook ieder jaar van de lekkerste druiven. De struik heeft onopvallende bloemen die in de maanden juni en juli zichtbaar zijn. Na de bloei worden de eerste trossen met druiven zichtbaar. Halverwege september kun je deze trossen oogsten.

Hoe moet ik een druivenstruik planten?

Het is het beste om de druivenstruik te planten als de grond erg vochtig is. Het voorjaar of het late najaar zijn hiervoor de ideale periodes. De reden hiervoor is dat de wortels van de struik diep gaan en er daardoor enige tijd nodig is voor de struik om goed te wortelen. Omdat de druivenstruik een klimplant is, plant je de struik rondom een paal of tegen een muur of schutting. Bij een paal plant je de druif op ongeveer 10 centimeter van de paal, bij een muur of schutting houd je 30 centimeter aan. Zoals bij veel fruitbomen die je plant moet je ook bij deze plant de grond goed los maken en mengen met potgrond, eventueel gemengd met compost of kalk. Voordat je de struik plant maak je de kluit goed nat. Als je de plant in de grond hebt geplant stamp je de grond rondom de struik goed aan. Na een week of 2 kun je de takken vastmaken, doe dit vooral niet eerder.

Koop online je druivenstruik

Bij ons kun je terecht om onder andere de blauwe druif Vitis vinifera 'Boskoop Glory' of de witte druif Vitis vinifera 'Vroege van der Laan' te kopen. Al onze druivenstruik kun je eenvoudig online kopen. Plaats je bestelling en maak een keuze tussen afhalen of bezorgen.

Heb je vragen over de druivenstruik of over het bestelproces? Neem contact op, wij helpen je graag.