Frambozenstruik

De frambozenstruik is een gemakkelijke fruitboom die zorgt voor heerlijke vruchten. De frambozen lijken veel op de vruchten van de bramenstruik. De frambozenstruik is een ideale struik voor in je eigen tuin.

Welke soorten zijn?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen zomerframbozen, welke vruchten geeft in juni/juli, en herfstframbozen met vruchten tussen eind augustus en oktober. Enkele voorbeelden van zomerframbozen zijn de Rubus idaeus 'Glen Ample' en de Rubus idaeus 'Malling Promise'. De Rubus idaeus 'Heritage' is een voorbeeld van een herfstframboos. Daarnaast hebben we ook de prachtige Rubus idaeus 'Golden Everest' in ons assortiment, met geelachtige vruchten.

De frambozen planten

Een frambozenstruik kun je het beste op een zonnige plek planten. Doe dit in de periode tussen eind oktober en april. Houd er rekening mee dat je niet kunt planten als het vriest. Het is belangrijk om de struiken direct na het planten kort te knippen tot ongeveer 30 centimeter boven de grond. Houd rekening met een plantafstand van 30 centimeter tussen de frambozenstruik en andere (frambozen)struiken. Ga je voor een rij met frambozenstruiken? Plant de struiken dan in een noord-zuidlijn. Dit zorgt ervoor dat de planten niet in elkaar schaduw staan en dus goed kunnen groeien.

Snoeiwerkzaamheden

Omdat er 2 soorten frambozenstruiken te onderscheiden zijn, dient hier ook rekening mee gehouden te worden tijdens het snoeien. Bij zomerframbozen is het belangrijk om ieder jaar in het najaar de takken die vruchten hebben gehad weg te snoeien. Dit doe je op het moment dat het blad is afgestorven. Bij herfstframbozen geldt dat je ieder jaar alle scheuten terugsnoeit (tot aan de grond) in de herfst-/winterperiode.

Frambozenstruik kopen bij Budgetplant

Online kun je snel en eenvoudig frambozen kopen. Kies jouw favoriete frambozenstruik uit en plaats je bestelling. Wij bezorgen de frambozenstruik graag bij je thuis, maar je mag ze ook bij ons komen afhalen.

Heb je vragen over deze struik, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

  1. Rubus i. 'Malling Promise'
    Rubus i. 'Malling Promise'

  2. Rubus i. 'Autumn Bliss'
    Rubus i. 'Autumn Bliss'

  3. Rubus i. 'Golden Everest'
    Rubus i. 'Golden Everest'