Kersenboom

De kersenboom is staat bekend om de mooie voorjaarsbloesem in de kleur wit. Deze fruitboom krijgt de vruchten in de maanden juni en juli. Als de kersenboom in de zon wordt geplant, verschijnen er meer vruchten aan de boom. Onze kersenbomen zijn verkrijgbaar als struik, halfstam kersenboom of patio kersenboom.

Hoe moet ik een kersenboom verzorgen?

De kersenboom behoort tot de zogeheten fruitbomen met steenvruchten. Deze boom heeft veel ruimte nodig, hier moet je dus rekening mee houden als je de kersenboom gaat planten. Laat bij het planten van de kersenboom genoeg ruimte tussen de boom en eventuele andere planten/bomen. Omdat een kersenboom erg gevoelig is voor ziektes, is het niet verstandig om de kersenboom vaak te snoeien. Het is het beste om de kersenboom net na de oogst te snoeien. Je hoeft je geen zorgen te maken als er veel rood/bruinachtige blaadjes aan de takken komen. Dit noemen ze waterloten en deze zijn er puur voor het herstel van het bladoppervlak. Ze kenmerken zich door een snelle groei die recht omhoog gaat. Deze kun je eventueel in de zomermaanden, juli en augustus, weghalen.

Je kersenboom kopen bij Budgetplant

Wil je graag een kersenboom kopen? In ons assortiment hebben wij verschillende soorten kersenbomen, zoals de Prunus avium ‘Bigarreau Napoleon’Prunus avium ‘Regina’ en de Prunus avium 'Sunburst'. Dit zijn allemaal soorten met de zoete kers. Je kunt al onze fruitbomen eenvoudig online bestellen, een bezoek brengen aan onze fysieke winkel behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Als je vragen hebt kun je contact met ons opnemen, wij helpen je graag.

 1. Prunus a. 'Sunburst'
  Prunus a. 'Sunburst'

 2. Prunus a. 'Sunburst'
  Prunus a. 'Sunburst'

 3. Prunus a. 'Regina'
  Prunus a. 'Regina'

 4. Prunus a. 'Bigarreau Napoléon'
  Prunus a. 'Bigarreau Napoléon'

 5. Prunus a. 'Bigarreau Napoléon'
  Prunus a. 'Bigarreau Napoléon'