Kweepeerboom

De populariteit van de kweepeerboom neemt weer toe. Er is steeds meer behoefte aan de vrucht van deze fruitboom. De vruchten van de boom zijn heerlijk en ruiken erg lekker. De boom is ook nog eens erg mooi en zorgt voor een grote bloesem. Deze boom staat mooi in iedere tuin, ook als je een kleine tuin hebt.

Hoe moet ik de kweepeerboom planten?

Het voordeel van de kweepeerboom is dat het een redelijk eenvoudige plant is qua verzorging. De boom groeit goed op doorlatende grond. De plant staat het liefst op een zonnige of halfschaduw plaats. Als je de kweepeerboom gaat planten, is het belangrijk dat er aanplantgrond wordt verwerkt in het plantgat. Dit zorgt voor een betere aangroei van de boom. Bemesting is bij deze plant niet nodig, in de periode van de winter tot het voorjaar kun je eventueel wat potgrond of tuinturf toevoegen. De bloei van de kweepeerboom is in mei en juni.

Een kweepeerboom snoeien

Bij het snoeien van de kweepeerboom is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat de takken veel licht moeten hebben. De boom groeit niet goed zonder de zon en er komen dan ook minder vruchten aan de boom. Omdat de kweepeerboom een redelijk open boom is hoef je niet vaak te snoeien. Haal alleen kruisende takken weg en kort lange takken weg.

De kweepeerboom online kopen

Wil jij de Cydonia oblonga ‘Vranja’ graag kopen? Dit kan snel en eenvoudig online. Plaats online je bestelling en wij bezorgen de boom graag bij je thuis. Je kunt de kweepeerboom ook afhalen in onze winkel, geen probleem. Heb je vragen over deze boom, neem dan contact met ons op.

Er zijn geen producten gevonden