Mispelboom

De mispelboom, in het Latijns bekend als de Mispilus germanica, is onderdeel van de rozenfamilie. Het is een kleine boom of struik die een toevoeging kan zijn voor iedere tuin.

Kenmerken van de Mespilus germanica 'Westerveld'

In ons assortiment vind je onder andere de Mespilus germanica 'Westerveld', dit is een bladverliezende variant van de mispel. In de bloeiperiode in de maanden mei en juni verschijnen er grote, witte bloemen. Kenmerkend voor de bladeren is dat ze langwerpig zijn. In de maand november zijn de vruchten klaar om geplukt te worden. Zet de vruchten daarna nog een tijdje op een vorstvrije plek zodat ze nog even kunnen na rijpen. Deze variant van de mispelboom kan een hoogte bereiken van maar liefst 6 meter.

De mispelboom planten, hoe doe je dat?

Het aanplanten van de mispelboom gebeurt meestal in de maanden oktober t/m april, in de winterperiode dus. In de winter staan de bomen namelijk stil en kunnen ze dus eenvoudig uit de grond gehaald worden. De mispelboom wordt in de zomerperiode in pot geteeld. Je kunt de boom dan ook gewoon in de zomer planten. Het planten van deze boom doe je op een vochtige, voedselrijke grond.

Qua verzorging is de mispelboom een eenvoudige plant, er is niet veel verzorging nodig. Ook snoeien hoef je bijna niet te doen, snoei alleen in de zomerperiode takken die elkaar kruisen weg en zorg ervoor dat de kronen genoeg licht krijgen.

Bestel de mispelboom online

Wil jij graag een mispelboom in je tuin? Plaats dan eenvoudig je bestelling online. Wij bezorgen de fruitboom graag bij je thuis, maar afhalen behoort ook tot de mogelijkheden. Voor vragen of het bestelproces of over de mispelboom kun je altijd contact met ons opnemen.

Er zijn geen producten gevonden