Pruimenboom

De pruimenboom, Prunus domestica, is een prachtige fruitboom. De bloesem van de pruimenboom in het voorjaar is veelal roze of wit van kleur. In de zomer komen de vruchten aan de boom. De pruimenboom heeft vruchten in allerlei kleuren, afhankelijk van de soort boom die je kiest.

Welke soorten pruimenboom zijn er?

De pruimenboom is een Prunus fruitboom, net als onder andere de abrikozenboom, de perzikboom en de kersenboom. De pruimenbomen verschillen voornamelijk van elkaar op het gebied van de kleur van de vrucht, de grootte van de vrucht en de periode waarin de vruchten rijp zijn. Zo staat de Prunus domestica 'Mirabelle de Nancy' bekend om de gele pruimen, terwijl de pruimen van de Prunus domestica 'Hauszwetsche' blauw van kleur zijn. Pruimenbomen met rode vruchten is onder andere de Prunus domestica 'Victoria'. In ons assortiment zijn de bomen verkrijgbaar als patio, leivorm, halfstam pruimenboom of als struik.

Het planten van een pruimenboom

Hoe moet je een pruimenboom planten? Wij leggen dit graag aan je uit. Het planten en een pruimenboom kun je het beste in de winterperiode, tussen november en maart, doen. Plaats de boom op een zonnige, halfschaduw plek. Maak een groot gat in de grond, zodat de boom ook genoeg ruimte heeft om te groeien. Voordat je de boom plant, maak je de kluit nat en haal je de wortels van de kluit los. Na het planten vul je het gat met potgrond en geef je de pruimenboom goed water zodat de boom kan gaan groeien.

De pruimenboom is best vatbaar voor ziektes, waardoor wordt aangeraden om de boom zo min mogelijk te snoeien. Voer ook altijd je snoeiwerkzaamheden uit na de oogst.

Koop je pruimenboom online

Je kunt bij ons snel en eenvoudig je pruimenboom kopen door online een bestelling te plaatsen. Wij bezorgen de pruimenboom graag bij je thuis, tijdens het bestelproces maken wij direct de bezorgkosten hiervoor inzichtelijk. Het is ook mogelijk om je bestelling zelf bij ons op te halen.

Heb je vragen over het bestelproces of wil je advies over onze pruimenbomen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

  1. Prunus d. 'Victoria'
    Prunus d. 'Victoria'

  2. Prunus d. 'Mirabelle de Nancy'
    Prunus d. 'Mirabelle de Nancy'

  3. Prunus d. 'Mirabelle de Nancy'
    Prunus d. 'Mirabelle de Nancy'