Walnotenboom

De walnotenboom (Juglans regia) is een fruitboom die erom bekend staat langzaam te groeien, maar uiteindelijk wel een hoogte van 15 tot 20 meter te bereikt. Door de karakter dat deze boom uitstraalt is het een mooie aanwinst voor je tuin.

Kenmerken van de Juglans regia

De walnoten komen pas aan de boom als de boom redelijk oud is, meestal na 10 tot 15 jaar. In de herfstperiode vallen deze van de boom, dan kunnen ze ook direct gegeten worden. Het blad van de walnotenboom is lichtgroen en is ongeveer 20 tot 30 centimeter lang. Door de hoogte die deze boom kan bereiken, komt de Juglans regia het beste tot zijn recht in een grote tuin.

Het planten van een walnotenboom

Als je de walnotenboom gaat planten moet je zorgen voor een kalkrijke grond. Als walnotenbomen uit de volle grond komen, is de periode tussen oktober en april de beste periode om deze te planten. Naast de kalkrijke grond zijn water en zon ook nodig voor een goede groei.

Hoe moet ik een walnotenboom snoeien?

De beste periode om de walnotenboom te snoeien is in de maanden juli t/m september. Het is dan belangrijke om minder goede takken weg te snoeien en te zorgen voor een open kroon. Om die reden is het niet goed om veel te snoeien per snoeibeurt, dit komt de groei niet ten goede. Je mag de walnotenboom nooit in de winterperiode snoeien.

Online je walnotenboom kopen

Wil jij graag de Juglans regia in je de hebben? Dan kun je de walnotenboom bij ons direct online kopen. Plaats eenvoudig een bestelling en maak je keuze tussen afhalen of bezorgen. Wil je gebruik maken van onze eigen bezorgservice, dan berekenen wij automatisch de verzendkosten tijdens het bestelproces. Als je voor afhalen hebt gekozen, kun je de walnotenboom afhalen in onze winkel. Heb je vragen? Neem contact met je op, onze medewerkers helpen je graag verder.

Er zijn geen producten gevonden