Groenblijvend

Groenblijvende siergrassen 

Siergrassen kunnen zorgen voor een spectaculair schouwspel in de herfst en de winter. Wanneer andere planten in rust zijn, zijn deze groenblijvende siergrassen echte uitblinkers. We bieden je de mooiste groenblijvende siergrassen aan en vertellen je graag alles wat je wilt weten!  

Siergras groenblijvend 

Groenblijvende siergrassen geven in de winter kleur aan de border en vallen op met hun mooie bladvorm. Wanneer vaste planten uitgebloeid zijn, zorgen deze winterharde kanjers voor sfeer in de tuin met hun pluimen en langwerpige blad. Onder de siergrassen zijn hoge en lage varianten te vinden maar groenblijvende siergrassen zijn bijna allemaal laag. Gedurende het voorjaar en de zomer hebben groenblijvende siergrassen een andere kleur groen dan in de herfst en winter. Ze passen zich als het ware aan aan het seizoen! 

Siergrassen kunnen goed gedijen in de volle zon en in droge omstandigheden. Er zijn ook fantastische soorten voor op schaduwrijke plekken. Zo is er altijd een perfecte match voor in jouw tuin.  

Carex siergras 

Een van de meest populaire siergrassen is Zegge (Carex). Hier zijn verschillende soorten van te vinden. De Carex is op zichzelf staand een mooie aanwinst voor in je tuin, maar kan zoals veel andere siergrassen ook goed als bodembedekker gebruikt worden. Zegge is winterhard en ook wintergroen.   

Groenblijvend siergras kopen 

We bieden je een breed assortiment groenblijvende siergrassen aan. Om ervoor te zorgen dat we kwaliteit kunnen leveren tegen voordelige prijzen, hebben we onze verwerking en verzorging zo efficiënt mogelijk ingericht en werken we samen met vaste kwekers. Zo kun je altijd de perfecte plant vinden voor in jouw tuin.  
Heb je het siergras gevonden dat echt bij je past? Dan kun je deze gemakkelijk bestellen en thuis laten bezorgen via onze webshop. Natuurlijk kun je ook zelf een kijkje komen nemen in ons tuincentrum.  
Heb je toch nog vragen, dan kun je altijd terecht bij onze tuinspecialisten. Dit kan in ons tuincentrum, maar je kunt ook contact opnemen via mail, telefoon of chat.  

Het kan zijn dat je op zoek bent naar een moeilijk te vinden plant en je deze niet op onze webshop kunt vinden. We raden je aan om langs te komen bij onze nieuwe afdeling in Venlo. Op dit nieuwe terrein van maar liefst 15.000m2 vind je Budgetplant XL. Hier bieden we een groot assortiment bomen en planten aan die je nergens anders zult vinden: echt een ware snoepwinkel aan exclusieve soorten en vormen! 

  1. Zegge 'Eversheen'
    Zegge 'Eversheen'

    Carex oshimensis 'Eversheen' PBR

  2. Zegge 'Feather Falls'
    Zegge 'Feather Falls'

    Carex 'Feather Falls'

  3. Zegge 'Feather Falls'
    Zegge 'Feather Falls'

    Carex 'Feather Falls'

  4. Zegge 'Feather Falls'
    Zegge 'Feather Falls'

    Carex 'Feather Falls'

Pagina

Groenblijvende siergrassen planten 

Siergrassen zijn niet heel veeleisend. Ze kunnen in alle grondsoorten goed gedijen zolang deze goed doorlatend zijn. Maak bij het planten het plantgat wat breder dan de originele kluit en maak de grond goed los. Je plant jouw groenblijvend siergras net zo diep als in de kweekpot. Verwerk voordat je het plantgat aanvult wat bodemverbeteraar door de grond om jouw siergras een extra goede start te geven.  

Snoeien van groenblijvende siergrassen 

Het onderhoud van groenblijvende siergrassen is heel eenvoudig. Zo hoef je deze soort helemaal niet te snoeien. Om ervoor te zorgen dat jouw siergras toch zijn mooie uitstraling behoudt, kun je het blad dat lelijk is geworden afknippen. Je doet dit het beste na de winter