Rhododendron

Budgetplant levert al meer dan 30 jaar topkwaliteit planten waaronder meer dan 40 soorten rhododendrons. Van de mooie paarse 'Azurika', de ‘Bloombux’ tot de ‘Catawbiense Grandiflorum’; naar welke soort je ook op zoek bent, bij Budgetplant ga je gegarandeerd slagen! 

Waar moet een rhododendron staan? 

Een rhododendron heeft het het meest naar zijn zin op een plek in halfschaduw. Daarnaast heeft de sierheester één belangrijke wens: een zure grond. Idealiter een zure zand- of zandleemgrond.  

Rhododendrons planten 

Als je op kleigrond tuiniert of op een andere niet-zure grond, dan kun je de beste plek voor jouw rhododendron creëren door de struik aan te planten in onze aanplantgrond voor zuurminnende planten. Hiervoor maak je een plantgat wat twee keer zo groot is als de kluit van de plant. Vervolgens meng je de grond met 1/3 aanplantgrond en 2/3 bestaande grond. Met dit mengsel vul je het gat op rondom de kluit. 

Kan een rhododendron in de volle zon? 

Ja hoor, ook in de volle zon kan een rhododendron het goed naar zijn zin hebben. Maar dan zul je hem wel meer water moeten geven dan wanneer de plant in halfschaduw staat. 

Bloeitijd rhododendrons 

De bloeitijd van rhododendrons is helemaal afhankelijk van het soort wat je kiest. Er zijn soorten die al in april bloeien, zoals de ‘Baden Baden’ en ‘Scarlet Wonder’. En er zijn soorten die in juni bloeien, als voorbeeld de ‘Bloombux’ en ‘Mrs. Charles Pearson’
Tip! De ‘Cunningham White’ bloeit, als hij het naar zijn zin heeft – twee keer per jaar: in april en september!  
Bij het aanplanten van een groot oppervlakte is het mooi om verschillende soorten rhododendrons te combineren om zodoende een zo lang mogelijk bloeitijd te creëren. 

Wil je een rhododendron haag? 

Als je een haag van rhododendron wilt maken, kun je eenvoudig meerdere rhododendrons in een rij planten. Let wel op de uiteindelijke grootte van de struiken zodat je ze niet te dicht op elkaar plant. Voor dit soort grotere aanplantprojecten voorzien we je graag van professioneel advies. Neem hiervoor contact met ons op. 

Hoe verzorg je een rhododendron verder? 

Een rhododendron is in principe een makkelijke plant die goed past in een enigszins onderhoudsvrije tuin. Vragen over het verdere onderhoud van een rhododendron, zoals water geven, snoeien en verplanten, hebben wij gebundeld in deze blog. 

Wil je een rhododendron (online) kopen? 

Bij Budgetplant kun je zowel online als in ons 30.000 m2 grote tuincentrum jouw gewenste rhododendrons kopen. Als je online bestelt heb je de keuze uit thuis laten bezorgen of het zelf af te komen halen in Venlo.  
Op onze website kun je ook gebruik maken van onze rekentool: deze rekent voor je uit hoeveel rhododendrons je per vierkante meter nodig hebt. Als dat geen gemakkelijke service is! 
Uiteraard zijn wij altijd bereid om je te voorzien van professioneel advies, zodat jij het optimale uit jouw planten kunt halen. Bel, mail of chat met ons! 

Er zijn geen producten gevonden