We hebben de diverse Lavendel soorten alvast voor u op een rij gezet

Lavendel is een groenblijvende, vaste plant en staat bekend om de heerlijke geur. De planten van de lavendel kleuren in de bloeiperiode in de meeste gevallen paars. Ook witte en roze lavendelplanten komen voor. Er zijn heel wat varianten in omloop van de verschillende soorten lavendel. Hij is vooral geschikt voor wat droge, maar humusrijke grond. Een plaats in de zon is onontbeerlijk voor een rijke bloei en afhankelijk van het soort wordt lavendel circa 40 tot 70 cm hoog.

Kenmerken van de lavendel plant

De lavendel, latijnse naam Lavendula angustifolia, is een prachtige plant die in geen enkele tuin misstaat en is zeer populair als wintergroene bodembedekker. De struik behoort tot de lipbloemigen. Lavendel is en blijft een populaire plant voor onder andere borders (hierbij wordt vaak gesproken over ‘lage lavendel’), maar wordt ook toegepast als haagje of als versiering in bijvoorbeeld een kruidentuin.

De bloemen verschijnen (in de zomer) op lange stelen, die boven de struik uitsteken. Ze staan in aren van vijf tot acht centimeter lang, waarbij de bloei van onderen naar boven verloopt. Blaadjes zijn lancetvormig en grijs tot groen van kleur met een berijpte waas. Bij aanraking van het blad komt het lichtzoete aroma vrij. De lavendel kunt u gebruiken als rand-, vakbeplanting en haag. De mogelijkheden van lavendel in tuinen zijn dus enorm.

De Lavandula angustifolia bij Budgetplant.nl

In het (online) assortiment van Budgetplant vindt u de Lavandula angustifolia, oftewel de ‘echte’ lavendel of smalbladige lavendel. Deze lavendel plant is een lage, sterk vertakte struik en staat vooral bekend vanwege de heerlijke geur. Lavandula komt van ‘Lavare’, het Latijnse woord voor wassen. Lavendel werd namelijk vroeger als badkruid gebruikt. Angustifolia betekent smalbladig. Budgetplant.nl biedt o.a. de Lavendel soorten Lavandula angustifolia ‘Munstead’ als de Lavandula angustifolia ‘Hidcote’ aan. De lavendel ‘Munstead’ bloeit purperblauw en wordt 50 cm hoog en de ‘Hidcote’ bloeit levendig diep paarsblauw en wordt 40 tot 50 cm hoog.

Tips voor het lavendel onderhoud

Lavendel is een onderhoudsvriendelijke plant. Bij het planten van lavendel is een goed gedraineerde grond gewenst. Een humusrijke bodem en zanderige bodem zijn geschikt, maar in principe gedijt lavendel in iedere grondsoort die goed waterdoorlatend is. Wel is een plekje in de zon van groot belang voor een mooie, bloeiende lavendel (hoe meer zon, hoe mooier de lavendel bloeit). Wilt u meer weten over het aanplanten van lavendel, bekijk dan hier alle lavendel planten tips.

In principe snoeien we de lavendel alleen om een goede vorm in de plant te krijgen, of om de plant te ontdoen van zieke of beschadigde bladeren. Het kan goed zijn de plant na de winter even onder handen te nemen om zo weer met een frisse, gezonde plant het groeiseizoen in te gaan. In het voorjaar kun u de scheuten die het voorgaande jaar gebloed hebben snoeien, echter snoei de lavendel niet te ver terug. Meer weten over het snoeien, lees dan alles op de pagina over lavendel snoeien.

Lavendel online bestellen bij Budgetplant.nl

Lavendel kopen doet u eenvoudig online bij Budgetplant.nl! Wij bieden lavendel het volledige jaar tegen vaste lage prijzen aan, dus geen wekelijkse lokkertjes zoals onze collega tuincentra! Heerlijk geurende lavendel van hoogwaardige kwaliteit tegen scherpe prijzen en natuurlijk snel in huis. Met onze unieke bezorgservice, in eigen beheer, bezorgen wij uw online bestelling snel en tegen een scherp tarief aan huis. Natuurlijk kunt u ook kiezen om uw lavendel af te komen halen in Venlo. Dan kunt u meteen een kijkje nemen in onze prachtige winkel van maar liefst 30.000 m2. Naast lavendel vindt u hier een enorme assortiment tuinplanten, potten en accessoires. U bent van harte welkom!