Leibomen

Wat is er eigenlijk niet ideaal aan een leiboom? Ze geven je meer privacy, je huis een mooi aanzien of dienen als zonnescherm zonder veel ruimte in te nemen. En de verzorging, het snoeien, is ook nog eens kinderspel! 
Ben je op zoek naar een mooie leilinde, plataan of misschien zelfs een olijf? Bij Budgetplant slaag je gegarandeerd.
 

Goedkope leibomen 

Leibomen zijn er in veel soorten en maten. Ook voor jouw tuin is er de perfecte leiboom, aan welke wensen moet deze voldoen? 
Wil je een wintergroene leiboom, zodat je ook in de winter privacy hebt? Welke stijl heeft je tuin; is deze meer klassiek of juist heel strak en modern? En hoe hoog wil je de boom hebben? Een leiboom wordt nooit groter of hoger dan hoe je hem koopt, dus denk hier even goed over na.  
Budgetplant koopt leibomen in bij vaste kwekers waardoor wij garant kunnen staan voor kwaliteit. Daarnaast is onze verzorging en verwerking heel efficiënt waardoor we de prijzen laag kunnen houden. Voor goedkope leibomen moet je dus zeker bij Budgetplant zijn! 

Welke leibomen blijven groen in de winter? 

Als je ook in de winter privacy wilt dan is een groenblijvende leiboom de oplossing. In ons assortiment hebben we o.a. verschillende soorten glansmispels (Photinia), diverse soorten laurierkers (Prunus), de steeneik (Quercus ilex) en zelfs olijfbomen (Olea europaea) als leiboom. 
 

Hoe moet je leibomen planten? 

Leibomen die gekweekt zijn in een pot kun je het hele jaar door planten, met uitzondering van de vorstperiodes. Bomen met kluit (wortelgoed) kunnen alleen in het voor- en najaar geplant worden. 
Met het goed planten geef je je leiboom de ideale start. Dit hebben we dan ook duidelijk voor je beschreven op de pagina “Leibomen planten”. 
Het plaatsen van boompalen bij leibomen is essentieel: de bomen vangen in de top zoveel wind op dat er wel een stevig fundament moet zijn. En dat moet in de eerste jaren nog ontwikkeld worden. 
Ook hier lees je alles over op de bovenstaande pagina.  

Leibomen snoeien 

Het snoeien van leibomen is heel eenvoudig; het is een kwestie van de vorm terug halen die de kweker er in gemaakt heeft. Van iedere leiboom zijn de hoofdtakken bevestigd aan het bamboe frame. In de winter of in het vroege voorjaar, voordat er nieuwe knoppen gevormd worden, snoei je alle nieuw bijgekomen takken terug totdat weer alleen de hoofdtakken op het frame overblijven.  
In de zomer, als er veel nieuwe takken bij gekomen zijn, kan het bij sommige soorten voorkomen dat de leibomen hierdoor wat te breed worden. Je kunt dan nog een lichte snoei toepassen waarbij je de meest uitstekende takken voor een deel terug knipt of je scheert de bomen met een heggenschaar. 

Leibomen bemesten 

Het bemesten van leibomen geeft een mooie kroonontwikkeling en een gezonde groei. Lees er alles over via deze link. 

Wil je een leiboom kopen? 

Het 30.000 m2 grote tuincentrum van Budgetplant bevindt zich in Venlo. Dit is een heus dagje uit – met lunch in onze Green Barn! – en je kunt er tegelijkertijd de mooiste leibomen uitkiezen. 
Maak je over het vervoer geen zorgen: desgewenst brengen wij de leibomen bij je thuis. 

Bladverliezende of groenblijvende leibomen kopen; online bestellen 


Het kan voorkomen dat niet ons gehele assortiment leibomen fysiek aanwezig is in de winkel. Dan is onze webshop de oplossing; online kun je ons hele assortiment kopen. En ook dan komen wij jouw bestelling graag bij je thuis brengen. Maar zelf afhalen is ook een optie. 

Professioneel advies bij het kopen van leibomen 

Een boom kopen is een groot ding; letterlijk, maar ook figuurlijk. Een boom leeft vaak langer dan wij! 
Dus mocht je nog vragen hebben, twijfel je over de soort of de grootte, mail, bel of chat met ons. Wij voorzien je graag van professioneel advies. 

 1. Koningslinde 'Pallida'
  Koningslinde 'Pallida'

 2. Laurierkers 'Brenelia' leiboom
  Laurierkers 'Brenelia' leiboom

 3. Laurierkers 'Novita' Leiboom
  Laurierkers 'Novita' Leiboom

 4. Portugese laurierkers 'Brenelia'
  Portugese laurierkers 'Brenelia'

 5. Sierappel 'Evereste'
  Sierappel 'Evereste'