Abrikozenboom

De abrikozenboom is een ware aanwinst voor je tuin. Zet de Prunus Armeniaca op een zonnige en warme plek en geniet van abrikozen uit je eigen tuin. Wij hebben een divers aanbod aan abrikozenbomen, waaronder de Abrikozenboom ‘Bredase abrikoos’ en de Abrikozenboom Portici. Deze boom is bij ons zowel verkrijgbaar als struik of als halfstam boom.

Wat zijn de kenmerken van de Prunus armeniaca?

De abrikozenboom behoort tot de steenvrucht fruitbomen, dit zijn vruchten met een harde pit in het hart van de vrucht. Vaak begint de bloei van de abrikozenboom al in maart, er verschijnen dan witte tot roodachtige bloemen aan de boom. Omdat het in die periode nog redelijk koud kan zijn, is het belangrijk om de boom goed te beschermen tegen eventuele vorst. Na de bloei ontstaan er vruchten aan de boom. Aan het begin van die fase komt er ook blad aan de boom. In eerste instantie zijn deze bladeren lichtgroen van kleur, later worden ze donkergroen. Vlak voordat ze afvallen, in de herfst, zijn de bladeren geel van kleur. In de zomerperiode, meestal in de maanden juli en augustus, zijn de vruchten rijp. Veel van de abrikozenbomen zijn zelfbestuivend, maar om meer vruchten te krijgen kan het nooit kwaad om een andere abrikoos boom te planten.

Het snoeien van een abrikozenboom

Op het moment dat de abrikozenboom zijn vrucht heeft gegeven moet je gaan snoeien. Zorg tijdens het snoeien voor open kronen en zorg ervoor dat er voldoende licht bij de takken die de vruchten dragen kan komen. Het is belangrijk om genoeg jonge takken te laten zitten, zodat de boom hier in het volgende seizoen op kan groeien.

Je abrikozenboom kopen bij Budgetplant

Wil jij graag een abrikozenboom in je tuin? Plaats dan eenvoudig online je bestelling. Wij bezorgen de fruitbomen graag bij je thuis, afhalen in onze winkel behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Bij vragen over de abrikozenboom kun je altijd contact met ons opnemen.

Er zijn geen producten gevonden