Perzikboom

De perzikboom, prunus persica, komt uit dezelfde familie als de nectarine en behoren beide tot de steenvruchten. De perzikboom staat bekend om haar heerlijke vruchten die zacht aanvoelen, maar bloeit ook prachtig waardoor hij mooi staat in je tuin. Al bij de start van het voorjaar start de bloei van de perzikboom.

Een perzikboom planten

De beste plaats om een perzikboom te plaatsen is een beschutte plek in de volle zon. Zorg er tevens voor dat je perzikboom plant op een goed doorlatende grond, die ongevoelig is voor eventuele nachtvorst in de lente.

Perzikboom snoeien, hoe werkt dat?

Er zijn niet veel fruitbomen die gesnoeid mogen worden in het groeiseizoen, maar voor de perzikboom geldt dat wel. In de winterperiode moet je de perzikboom niet gaan snoeien, om eventuele bevriezing te voorkomen. Wilde takken die langer zijn dan 50 centimeter kun je dan gewoon wegsnoeien. Ook jonge takken zonder vruchten kun je weghalen. Dit zorgt voor warmte en licht voor andere takken waardoor hier vruchten kunnen komen.

Daarnaast is het goed om te weten dat de perzikboom gevoelig is voor de krulziekte. Hoe bestrijd ik de krulziekte bij een perzik- en nectarineboom?

Online perzikboom kopen bij Budgetplant

Wil jij graag de Prunus persica ‘Redhaven’ in je tuin? Koop de perzikboom online bij ons. Plaats snel en gemakkelijk je bestelling en geniet binnenkort van de mooie perzikboom. Je kunt gebruik maken van onze bezorgservice, dan bezorgen wij je bestelling bij je thuis. De kosten voor bezorging worden tijdens het bestelproces berekend. Je bent ook van harte welkom om de bestelling zelf af te halen in onze winkel. Wij zorgen dat de bestelling hier voor je klaar staat.

Wil je advies of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Er zijn geen producten gevonden