Vaste planten

Meer dan 400 verschillende soorten vaste planten hebben wij in het assortiment! Al onze planten kopen wij rechtstreeks in bij vaste kwekers. Dit gecombineerd met onze efficiënte werkwijze en verzorging zorgt er voor dat wij ook de vaste planten voor een lage prijs maar met hoge kwaliteit aan kunnen bieden. Onze (vaste) planten zijn eigenlijk altijd een aanbieding! 

Zijn vaste planten winterhard? 

Jazeker! Maar een vaste plant zie je in de winter niet of nauwelijks. In 99% van de gevallen sterven de planten in de winter bovengronds af en overwinteren ze onzichtbaar: onder de grond. In het vroege voorjaar, als de grond door de eerste voorjaarszon wordt opgewarmd, zie je de eerste knoppen weer boven de grond verschijnen. In één seizoen groeien ze uit tot volwassen planten. 
De takken van vaste planten blijven altijd zacht en kruidachtig. Deze verhouten niet zoals bij heesters. 

Vaste tuinplanten kopen voor in de border en bloembak 

Ben je op zoek naar een vaste plant voor in een border? Of juist voor in een bloembak? Vaste planten kunnen ook heel groot worden, dus kijk goed naar de uiteindelijke grootte bij de specificaties van de plant. Voor in een bloembak worden vaak wat kleinere soorten gebruikt dan voor in een border.  
En wat is de standplaats van de border of bloembak? Als dit echte schaduw is (nauwelijks zon) of juist een plek in de volle zon, dan raden we je aan ook dit even na te kijken bij de specificaties. Een plant doet het op zijn best en wordt het mooiste als hij op de plek staat waar hij zich het meest thuis voelt. 

Wat zijn mooie vaste planten? 

Wat zijn je wensen? Hoe groot mag de plant worden? Heb je nog een voorkeur qua kleur van de bloemen? Misschien ben je wel specifiek op zoek naar een vaste plant die in juli of augustus bloeit? Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden. 
Als je op het punt staat een border of bloembak samen te stellen met meerdere soorten vaste planten, dan is het het mooiste als deze na elkaar bloeien. Check dit dus ook even bij de beschrijving van de planten. 

Welke vaste planten bloeien het langst? 

Er zijn vaste planten die “maar” een maand bloeien en er zijn er ook die een paar maanden achter elkaar bloeien. De tuingeraniums (Geranium), niet te verwarren met de eenjarige geraniums, zijn planten die verkrijgbaar zijn in veel soorten en kleuren en allemaal lang bloeien. Al vanaf mei! 
Een vaste plant die ook lang door bloeit is het kattenkruid (Nepeta faassenii); deze bloeit van mei tot aan september.  
Voor de late bloei is de zonnehoed (Rudbeckia fulgida) heel geschikt: deze bloeit van augustus tot oktober en luidt alvast een beetje de herfst in. 
Geef vaste planten wat ze graag willen: de ideale standplaats. En ze belonen je met een explosie van bloemen! 

Goedkoop vaste planten kopen voor buiten in de tuin 

Als je op zoek bent naar vaste planten dan ben je bij Budgetplant aan het goede adres. Wij verkopen veel verschillende soorten vaste planten tegen een zeer aantrekkelijke prijs.  
In onze webshop vind je een assortiment van bijna 400 verschillende soorten vaste planten waaruit je kunt kiezen. Wij zijn ervan overtuigd dat je in dit enorme assortiment zult vinden waar je naar zoekt. Gebruik de filters om eenvoudig de planten te vinden die voldoen aan jouw wensen. 

Wil je advies over vaste planten? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

 1. Acanthus mollis
  Acanthus mollis

 2. Achillea filipendulina 'Cloth of Gold'
  Achillea filipendulina 'Cloth of Gold'

 3. Achillea kellereri
  Achillea kellereri

 4. Achillea millefolium 'Paprika'
  Achillea millefolium 'Paprika'

 5. Achillea millefolium 'Summer Pastels'
  Achillea millefolium 'Summer Pastels'

 6. Achillea ptarm. 'The Pearl'
  Achillea ptarm. 'The Pearl'

 7. Aconitum carmichaelii 'Arendsii'
  Aconitum carmichaelii 'Arendsii'

 8. Aconitum carmichaelii 'Cloudy'
  Aconitum carmichaelii 'Cloudy'

 9. Aconitum henryi 'Spark's Variety'
  Aconitum henryi 'Spark's Variety'

 10. Aconitum napellus 'Album'
  Aconitum napellus 'Album'

 11. Actaea 'Brunette'
  Actaea 'Brunette'

 12. Adiantum pedatum
  Adiantum pedatum