Klimplanten

Klimplanten geven letterlijk en figuurlijk een extra dimensie aan je tuin. Een klimplant is op zijn mooist in de hoogte: de ene soort heeft schitterend blad, de andere soort bijna tropisch aandoende bloemen. En dat zonder noemenswaardige ruimte in te nemen in je tuin! 

Klimplanten met bloemen 

Er is zoveel meer dan alleen de groene klimop. Ken je de bosranken (Clematis) al? Hierin zijn ontelbaar veel soorten met de meest mooie bloemen. In ons assortiment vind je maar liefst meer dan 50 verschillende bosranken; van heel eenvoudige witte bloemen tot aan paradijselijke dubbele blauw-paarse bloemen.  
Nog zo’n bijna exotisch aandoende klimplant is de kamperfoelie (Lonicera): de bloemen bloeien in diverse kleuren van wit tot aan donker roze. En hierin zijn ook soorten die heerlijk geuren!  
En heb je al gekeken naar de verschillende soorten van de passiebloem (Passiflora) en trompetbloem (Campsis)? Eigenlijk is er heel veel keuze in bloeiende klimplanten. Zie je door de bomen het bos niet meer? Maak dan een selectie op basis van de bloeiperiode: er zijn klimplanten die bloeien in de winter (zoals de winterjasmijn (Jasminum nudiflora) en andere soorten die bloeien in de warmste maanden van het jaar. Mis je nog kleur in je tuin op bepaalde momenten? Dat kun je perfect aanvullen door middel van het planten van de klimplanten uit ons brede assortiment! 

Welke groenblijvende klimplanten zijn er? 

Niet alle klimplanten behouden in de winter hun blad. Maar ook in de soorten die wel hun blad behouden tijdens de koude maanden heb je veel keuze.  
Natuurlijk is er de Ierse klimop (Hedera helix); die kent iedereen wel. Ook de vuurdoorn – die vroeger in heel veel tuinen stond – maakt weer een comeback vanwege de mooie bessen die er aan komen in mei/juni. De vogels eten deze bessen niet, dus ze blijven heel lang zitten. 
Als je op zoek bent naar een wintergroene klimplant die ook bloeit dan is de Toscaanse jasmijn (Trachelospermum jasminoides) een aanrader: deze geeft een zee aan witte bloemen tijdens de zomermaanden. Die ook nog eens heerlijk geuren! Er zijn ook soorten bosranken die wintergroen zijn en bloeien. In april en mei bloeit bijvoorbeeld de bosrank ‘Early Sensation’ al.  

Welke snelgroeiende klimplanten zijn er? 

Wil je die muur of schutting snel groen hebben? Dan heb je de keuze uit een aantal snelgroeiende klimplanten. De Ierse klimop wordt hiervoor vaak gekozen. Maar wat denk je van een heuse hop (Humulus lupulus)? Dat is weer eens iets anders dan anders!  
Voor snelgroeiende klimplanten met kleurrijke bloemen kunnen wij je de trompetbloemen en passiebloemen van harte aanraden.  

Goedkope klimplanten kopen 

Ook onze klimplanten bieden wij aan tegen prijzen die veelal 10-30% lager liggen dan bij andere tuincentra. Dit komt onder andere doordat wij onze planten inkopen bij vaste kwekers, waardoor ook de kwaliteit gewaarborgd is! En maak je geen zorgen over het transport van jouw planten: onze eigen bezorgdienst heeft ook een passie voor planten. Jouw bestelling komt dus netjes bij je aan! 
Je kunt er ook voor kiezen om je bestelling zelf op te komen halen. Dan zorgen wij er voor dat deze voor je klaar staat op het afgesproken tijdstip. 
Kom je er toch niet helemaal uit en heb je nog vragen over klimplanten? Dan kun je ons natuurlijk bellen of mailen. Of maak gebruik van onze chat! Wij staan voor je klaar met professioneel advies.  

 1. Ierse Klimop
  Ierse Klimop

 2. Ierse Klimop
  Ierse Klimop

 3. Ierse Klimop
  Ierse Klimop

 4. Klimop
  Klimop

Welke klimplanten zijn winterhard? 

Dit kunnen we alvast heel makkelijk voor je maken; alle klimplanten die je op deze pagina’s ziet staan zijn winterhard. Dit houdt in dat je jaar na jaar plezier zult hebben van de planten, al zijn er wel soorten bij die ’s winters hun blad verliezen. Maar daar komt in het voorjaar weer mooi fris blad voor terug! 

Welke klimplanten bloeien het langst? 

Er zijn heel veel klimplanten die allemaal zo’n drie tot vier maanden bloeien. Nagenoeg alle bosranken (Clematis) bloeien zo lang, maar allemaal in een andere periode. Er zijn bosranken die al vanaf maart bloeien, maar er zijn er ook die later bloeien tot aan september. 
De klimplanten die het allerlangst bloeien – wel vijf maanden! – zijn de kamperfoelies en de passiebloemen.  

Wat zijn de beste klimplanten? 

Klimplanten zijn over het algemeen heel sterke planten. Daarbij werken wij samen met vaste kwekers waarvan wij weten dat ze alleen kwaliteitsplanten leveren. Je kunt wat dat betreft dus met een gerust hart een keuze maken uit ons ruime assortiment klimplanten!  
En wat de beste klimplant voor jouw tuin is, hangt af van de situatie. Wil je bijvoorbeeld dat de klimplant tegen een muur aan groeit? Dan is de Ierse klimop de meest voor de hand liggende optie. Maar ook de klimhortensia (Hydrangea anomala) en wilde wingerd (Parthenocissus) zijn zelfhechtend.  
Wil je dat jouw klimplant wintergroen is, of maakt dat niet uit? Als laatste kun je kijken naar de gewenste bloeimaand en bloeikleur – als je een bloeiende klimplant wilt. Eigenlijk kun je niet “fout” kiezen; iedere klimplant is een aanwinst in je tuin! 

Klimplanten aanbieding 

Onze klimplanten zijn jaarrond in de aanbieding! Wij hebben de verzorging van de planten en de verwerking van orders dusdanig gestroomlijnd dat we het grootste gedeelte van ons assortiment altijd aan kunnen bieden tegen prijzen die 10-30% goedkoper zijn dan bij andere aanbieders.  
Maak dus snel je keuze uit al dat moois en voeg ook die extra dimensie toe aan je tuin!