Nectarineboom

De nectarineboom is eigenlijk een perzikboom, echter worden de vruchten nectarines genoemd.

Het verschil met de perzik is dat de schil van de nectarine glad is en de perzik fluweel. De nectarineboom is zelfbestuivend, je hoeft dus niet persé een tweede boom te planten om vruchten te krijgen.

Kenmerken van de Prunus n. 'Flavortop'

De Prunus n. 'Flavortop' is een van de nectarinebomen die je bij Budgetplant vindt. In het voorjaar is de bloeiperiode van deze boom en worden de roze bloemen zichtbaar. De rode vruchten die deze boom afgeeft zijn heerlijk zoet. De vruchten kun je tussen juli en september plukken. Deze variant van de nectarineboom groeit goed op alle grondsoorten en staat het liefst op een beschutte plek in de volle zon.

Belangrijk om te vermelden is dat de nectarineboom door het Nederlandse klimaat last kan krijgen van de krulziekte. Dit is een ziekte die vrij lastig te bestrijden. Weten wat je moet doen als je nectarineboom last krijgt van de krulziekte? Lees hier alles over in ons blog ‘Hoe bestrijd ik de krulziekte bij een perzik- en nectarineboom?’.

Snoeiwerkzaamheden aan de nectarineboom

Het voordeel van de nectarine is dat je deze boom niet vaak hoeft te snoeien. Het snoeien van de nectarineboom gebeurt meestal voor of na de bloei. Ga je voor de bloei snoeien dan haal je de oude takken weg. Het is belangrijk om jonge scheuten te laten zitten, omdat hier nog vruchten aan kunnen komen. De snoei na de bloei is om takken waaraan vruchten hebben gezeten weg te snoeien. Ook takken die elkaar kruisen kun je weghalen.

Online een nectarineboom kopen

Bij ons kun je snel en eenvoudig online fruitbomen kopen. Een nectarineboom kopen kan dus zowel online als bij ons in de winkel. Heb je online een bestelling geplaatst, dan kun je ervoor kiezen om deze zelf bij ons af te halen maar wij bezorgen de boom ook graag bij je thuis. De bezorgkosten worden direct in het bestelproces berekend. Neem contact met ons op als je vragen hebt, wij helpen je graag verder.

Er zijn geen producten gevonden