Kant-en-klare hagen

Direct groen, direct privacy en het planten is eenvoudig; dé grote voordelen van een kant en klaar haag! Onze kant en klare hagen hebben de door jou gewenste hoogte al bereikt en kunnen gelijk op de juiste plaats geplant worden met direct een groots effect.  

Groenblijvende hagen; er is meer keuze dan alleen de hedera haag 

Hagen kunnen bestaan uit een aantal rechtop groeiende planten naast elkaar, of er worden klimplanten tegen een frame aangezet. Denk maar aan het verschil tussen een coniferenhaag en een klimop tegen een schutting. Dit verschil zul je ook zien in ons assortiment; afhankelijk van de groeiwijze van de plant is er een kant en klare haag van gemaakt. En daarbij is de keuze veel groter dan alleen de hedera haag! 

Bladverliezende hagen 

Wil je de verschillen in de seizoenen ook terug laten komen in je haag? Kies dan voor een bladverliezende haag zoals de amberboom (Liquidambar), de rode of groene beukenhaag. Een bladverliezende haag geeft in de winter wel wat minder privacy.  

Kant en klaar hagen: van goedkoop naar minder goedkoop 

Een kant en klaar haag wordt gekocht op een bepaalde hoogte, wat inhoudt dat de plant al min of meer volgroeid is. Een volgroeide plant heeft meer tijd nodig gehad om zo groot te worden. De prijzen van onze kant en klaar hagen hangen dan ook samen met de tijd die een plant nodig heeft om tot jouw gewenste hoogte te komen. Omdat de ene plant sneller groeit dan de andere plant kunnen hier grote prijsverschillen in zitten.  
De goedkoopste kant en klaar hagen zijn dan ook die bestaan uit snelgroeiende planten, zoals de glansmispel (Photinia) en de Toscaanse jasmijn (Trachelospermum).  
Een steeneik (Quercus) en een Japanse esdoorn (Acer) groeien vele malen langzamer; dit zijn dan ook de minder goedkope hagen. 

Hoe plaats je een kant en klaar haag in de volle grond? 

Een haag kan gedurende het hele jaar geplant worden, alleen niet als het vriest. Onze hagen worden geleverd in een pot, zak of karton. Het karton kun je bij het planten laten zitten, dit vergaat vanzelf. Een zak of pot moet wel verwijderd worden. 
Je maakt een gat in de grond welke 1,5 keer groter is dan de kluit. Je zet de kluit in het gat en vult het gat met de aarde, idealiter vermengt met een bodemverbeteraar geschikt voor jouw haag. Druk de aarde stevig aan en geef flink water. Geef na het aanplanten nog een week lang iedere dag water. 
Tip! Mocht je een hele rij kant en klaar hagen gaan plaatsen, plaats dan eerst een draad van het ene uiteinde naar het andere uiteinde. Dan weet je zeker dat je haag netjes recht staat. 
Als je meerdere (hoge) kant en klaar hagen gaat plaatsen is het raadzaam om er boompalen tussen te zetten waar je de leischermen van de hagen aan vast maakt. Er komt vaak veel wind op een hoge haag te staan, hiermee voorkom je dat je haag scheef gaat staan. 

Het plaatsen van een kant en klaar haag in een bak 

Kant en klaar hagen kunnen ook worden toegepast op bijvoorbeeld een balkon of terras. Plaats de haag dan in een grote bak. Houd rekening met de verdere wortelgroei van de haag; neem een bak van tenminste 50cm breed en hoog. Vul de bak verder met een goede potgrond geschikt voor tuinplanten. 

Het onderhoud van een kant en klare haag 

Dit is één van de grote voordelen van een kant en klare haag: het onderhoud is minimaal. Twee keer per jaar moeten ze gesnoeid worden. Wat met het juiste gereedschap echt een klusje van niks is!  

Kant en klaar haag kopen 

Ons assortiment is groot en divers. Jouw ideale haag zit er zeker bij! Ook qua maatvoering is de keuze groot; naast diverse breedtes lopen de hoogtes uiteen van 90cm tot 200cm. 
Je kunt jouw haag gemakkelijk online bij ons bestellen, waarna je de keuze hebt in zelf afhalen of thuis laten bezorgen. Bestel gelijk de juiste aarde en eventuele andere materialen mee, dan kun je thuis gelijk aan de slag.  

Heb je vragen over bijvoorbeeld het plaatsen van je haag? Bel, mail of chat met ons voor een professioneel advies.

 1. Glansmispel 'Robusta Compacta' 120x90 cm
  Glansmispel 'Robusta Compacta' 120x90 cm

 2. Laurierkers 'Angustifolia' 100x160x30 cm
  Laurierkers 'Angustifolia' 100x160x30 cm

 3. Laurierkers 'Brenelia' 100x120x30 cm
  Laurierkers 'Brenelia' 100x120x30 cm

 4. Laurierkers 'Brenelia' 100x180x30 cm
  Laurierkers 'Brenelia' 100x180x30 cm

 5. Laurierkers 'Genolia' 100x120x30 cm
  Laurierkers 'Genolia' 100x120x30 cm

 6. Laurierkers 'Genolia' 100x180x30 cm
  Laurierkers 'Genolia' 100x180x30 cm

 7. Laurierkers 'Genolia' 100x200x30 cm
  Laurierkers 'Genolia' 100x200x30 cm