Alpenaster 'Happy End'

Latijnse naam
Aster alpinus 'Happy End'

De Aster alpinus 'Happy End', in Nederland ook wel bekend als de Alpenaster, is een bodembedekkende plant die behoort tot de Asteraceae (composietenfamilie). Met zijn opvallende, roze bloemen met...

Juli, Juni, Mei
Roze
Ja
Halfschaduw
alle grondsoorten m.u.v. kleigrond, Goed gedraineerd
Aankleding tuin en terras, Vakbeplanting, vaste planten border, Voor buiten
Op voorraad: 1 artikelen Geschatte levertijd: 2-5 werkdagen
Per vierkante meter
Per stuk
Meter (m2) = stuks
  • 3+ stuks voor 3,39  per stuk-6%
  • 6+ stuks voor 3,19  per stuk-11%
Prijs per stuk
3,59
(incl. BTW en excl. verzendkosten)
Prijs totaal
3,59
(incl. BTW en excl. verzendkosten)
3,59
Dit product kan vanaf worden besteld.
Toevoegen aan verlanglijst
Alpenaster 'Happy End'
Aster alpinus 'Happy End'
€ 3,59

Subtotaal:

19,00

Beschrijving

De Aster alpinus 'Happy End', in Nederland ook wel bekend als de Alpenaster, is een bodembedekkende plant die behoort tot de Asteraceae (composietenfamilie). Met zijn opvallende, roze bloemen met gele harten trekt deze plant veel aandacht. De bloeiperiode loopt van juli tot en met augustus, en de breed uitlopende bladeren zijn groen van kleur. Eenmaal volgroeid bereikt deze vaste plant een hoogte van ongeveer 20 cm. Alpenasters zijn zeer winterhard en kunnen temperaturen tot -30 graden Celsius verdragen. Bovendien zijn ze wintergroen.

Omdat de Alpenaster oorspronkelijk uit bergachtige gebieden komt, is deze plant bijzonder geschikt voor rotstuinen. Hij kan bijvoorbeeld als 'voegenvuller' in een stapelmuur of tussen stenen (bestrating) worden gebruikt. Deze onderhoudsvriendelijke plant geeft de voorkeur aan een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Hij bloeit rijkelijk en kleurrijk, en gedijt het beste op een licht vochtige plek. Voor het mooiste effect plant u hem in grote groepen. De plant is echter kortlevend en blijft slechts enkele jaren waardevol. Door tijdig opnieuw te zaaien of de plant op andere manieren te verjongen, voorkomt u gaten in uw tuin.

Wist je dat?

Alpenaster is een zogenaamde waardplant, wat betekent dat deze vaste plant een gunstige invloed heeft op andere tuinplanten en insecten. Er bestaan wel 600 soorten asters, elk met hun eigen unieke kenmerken en voorkeuren.

Snoeien en verzorgen van de herfstaster

Deze tuinplanten vragen weinig onderhoud en hoeven in principe niet gesnoeid te worden. In maart, na de vorst, kunt u eventuele lelijke plantdelen wegknippen. Deze bodembedekkende plant vraagt over het algemeen weinig onderhoud, en is daarom ideaal voor mensen die niet zo bedreven zijn in tuinieren.

Andere soorten asters

Deze Alpenasters bloeien meestal vroeg in het jaar, zoals de Aster alpinus 'Happy End', die al vanaf mei bloeit. Er zijn ook zomerbloeiende asters (Zomerasters) en herfstbloeiende asters (Herfstasters).

Kenmerken

Kenmerken
EAN 8713469173360
Plantnaam Alpenaster 'Happy End'
Winterhard Ja
Bloeiperiode Juli, Juni, Mei
Bloemkleur Roze
Eetbaar Niet eetbaar
Gebruiksmogelijkheden Aankleding tuin en terras, Vakbeplanting, vaste planten border, Voor buiten
Geschikt voor Buiten
Groenblijvend Nee
Grondsoort alle grondsoorten m.u.v. kleigrond, Goed gedraineerd
Hoogte 0 - 10cm Pot

Verzorging

Bemesten

Direct na het planten hoeft u niet te bemesten. De planten halen nog voldoende voedsel uit de potgrond. Als u later uw tuin wilt bemesten, lees dan goed de instructies op de verpakking van de meststof. Vooral bij kunstmest kan verkeerd gebruik schadelijk zijn voor uw planten.

Inplanten

Zorg dat de nieuwe planten in een goed voorbereide grond komen te staan. Maak de bodem vrij van oude planten en onkruiden. Bewerk de grond zodat er een goede waterdoorlatende en luchtige bodem ontstaat. Meng de bestaande grond met Vivimus universeel voor een goede start. Houdt als richtlijn 7-9 stuks planten per m2 aan. Zet de planten uit op de grond zodat je een mooie verdeling krijgt. Verwijder de plant uit het potje en planten maar! Geef na de aanplant voldoende water. Gereedschap wat een handige hulp kan zijn: handschoenen, een kniematje en een handschepje.

Snoeien

Snoeien: niet van toepassing