Buxus 50-60 cm

Latijnse naam
Buxus sempervirens

De Buxus-struik, volledig bekend als Buxus sempervirens, is een populaire keuze voor het creëren van hagen. Deze struik groeit jaarlijks 10 tot 20 cm, afhankelijk van de locatie. Door deze...

Juni, Mei
Geel, Groen
Ja
Halfschaduw
alle grondsoorten m.u.v. kleigrond, Goed gedraineerd
Aankleding tuin en terras, Blokhaag, Haag, Haagplant, Tuinafscheiding, Voor buiten
Op voorraad: 996 artikelen Geschatte levertijd: 7-10 werkdagen
Per strekkende meter
Per stuk
Meter (m1) = stuks
  • 25+ stuks voor 10,99  per stuk-4%
  • 50+ stuks voor 10,49  per stuk-9%
  • 100+ stuks voor 9,99  per stuk-13%
Prijs per stuk
11,49
(incl. BTW en excl. verzendkosten)
Prijs totaal
11,49
(incl. BTW en excl. verzendkosten)
11,49
Dit product kan vanaf worden besteld.
Toevoegen aan verlanglijst
Buxus 50-60 cm
Buxus sempervirens
€ 11,49

Subtotaal:

19,00

Beschrijving

De Buxus-struik, volledig bekend als Buxus sempervirens, is een populaire keuze voor het creëren van hagen. Deze struik groeit jaarlijks 10 tot 20 cm, afhankelijk van de locatie. Door deze gestage groei is de Buxus uitermate geschikt voor het vormen van lage hagen. De struik staat bekend om zijn vermogen om strakke vormen te behouden, wat hem ideaal maakt voor het snoeien in diverse vormen zoals bollen, kegels en zelfs dierenfiguren.

Hoe wordt Buxus sempervirens gebruikt?

De Buxus sempervirens wordt vaak als losse struik geplant, waarna deze tot een strakke haag wordt gesnoeid, wat zorgt voor een klassieke Buxus-uitstraling. Een andere optie is het kopen van reeds voorgesnoeide Buxus in vormen zoals kubussen. De Buxus-haag is vooral bekend in klassieke, strakke ontwerpen en wordt vaak in een rechte lijn of geometrisch patroon geplant voor een esthetisch effect. Hoewel het mogelijk is de Buxus in een meer natuurlijke, bloeiende vorm te laten groeien, is dit minder gebruikelijk.

Zijn er bedreigingen voor de Buxus?

Helaas wordt de Buxus soms bedreigd door ziektes en de Buxusmot. Deze problemen zijn ook in Nederland aanwezig. Als gevolg hiervan kiezen sommige mensen voor alternatieven zoals de Chinese kamperfoelie of de Japanse hulst. Echter, voor velen blijft de Buxus onvervangbaar. In regio's waar de Buxus niet bedreigd wordt, blijft het een favoriete keuze.

Hoe onderhoud je een Buxushaag?

Het onderhouden van een Buxus-haag is relatief eenvoudig en er is veel informatie beschikbaar over de verzorging ervan. Het snoeien van de Buxus is met wat oefening goed te doen, waarmee u een indrukwekkend effect in uw tuin kunt creëren.

Kenmerken

Kenmerken
EAN 8720187960530
Plantnaam Buxus 50-60 cm
Winterhard Ja
Bloeiperiode Juni, Mei
Bloemkleur Geel, Groen
Eetbare vrucht Nee
Gebruiksmogelijkheden Aankleding tuin en terras, Blokhaag, Haag, Haagplant, Tuinafscheiding, Voor buiten
Geschikt voor Buiten
Groenblijvend Ja
Grondsoort alle grondsoorten m.u.v. kleigrond, Goed gedraineerd
Herfstkleur Groen
Hoogte 40 - 60cm Kluit

Verzorging

Bemesten

 

Hoe bemest ik de buxus?

Het is het beste om de buxus in april, juni en augustus te voeden met koemestkorrels, aangezien de buxus dol is op organische meststoffen.

Inplanten

Hoe plant ik de buxus?

Het beste moment om de buxus te planten is tussen oktober en april. Het is echter belangrijk om rekening te houden met mogelijke vorst, omdat dit schade aan de wortels van uw haag kan veroorzaken. Wanneer u uw buxus ontvangt, is het raadzaam om deze meteen in de grond te plaatsen. Volg het onderstaande stappenplan voor het planten van uw buxus (palmboom) om de beste resultaten te behalen:

  1. Begin met het verwijderen van onkruid in het gebied rondom de plantlocatie, aangezien een onkruidvrije ondergrond essentieel is.
  2. Graaf een sleuf die ongeveer 1,5 keer zo diep en breed is als de kluiten van de buxusplanten. U kunt een touw tussen twee stokjes spannen als handig hulpmiddel voordat u begint met graven.
  3. Maak de grond in de sleuf goed los en luchtig.
  4. Strooi een dunne laag kalk in de sleuf en meng dit gelijkmatig door de ondergrond.
  5. Verspreid compost met veel bladaarde in de sleuf.
  6. Herhaal vervolgens stap 3 om ervoor te zorgen dat de bodem optimaal is voorbereid.
  7. Plaats de buxusplanten eerst langs de sleuf op de gewenste locaties. Zodra u tevreden bent met de opstelling, plant de buxusplanten in het midden van de sleuf en zorg ervoor dat ze rechtop staan.
  8. Zorg ervoor dat de bovenkant van de kluit gelijk is met het grondniveau, rekening houdend met mogelijke inklinking van de grond na verloop van tijd.
  9. Vul de sleuf met aarde en druk deze stevig aan om de planten te ondersteunen.
  10. Geef de pas geplante buxus (palmboom) voldoende water en herhaal dit in de komende dagen om ervoor te zorgen dat de planten zich goed kunnen vestigen.

Snoeien

Hoe snoei en onderhoud ik de buxus?

Voor het behoud van de vorm van uw buxus is regelmatig snoeien essentieel. Het snoeien van een buxus is relatief eenvoudig en dit geldt ook voor deze plant. Door regelmatig te snoeien, kunt u de buxus in elke gewenste vorm knippen. Het wordt aanbevolen om minstens twee keer per jaar te snoeien, hoewel vaker snoeien gunstiger kan zijn. Plan snoeisessies in mei en augustus. Hoe vaker u snoeit, hoe weelderiger de struik zal groeien. Zorg ervoor dat u niet te diep snoeit om openingen te voorkomen. Vermijd het snoeien in de volle zon om te voorkomen dat de bladeren "verbranden".