Bezig met laden...

Alpine & rots

Wat zijn Alpine- en Rotsplanten?

Alpine- en rotsplanten zijn een fascinerende subcategorie van vaste planten. Deze meerjarige, kruidachtige planten, die zich kenmerken door hun niet-verhoutende stengels, gedijen in de meest extreme bergomgevingen waar andere planten niet kunnen overleven. Dankzij hun compacte groeiwijze zijn deze planten uitstekend beschermd tegen de barre elementen zoals wind, sneeuw en kou. Deze winterharde planten kunnen uitstekend in jouw tuin gedijen, zelfs als de omstandigheden uitdagend zijn.

De ideale standplaats voor rotsplanten

Rotsplanten voelen zich het beste thuis in goed doorlatende grond. In jouw tuin kunnen ze schitteren in stapelmuurtjes, rotstuintjes of grindpaden. Deze plekken zorgen ervoor dat overtollig water gemakkelijk weg kan, wat essentieel is om wortelrot te voorkomen. Rotsplanten hebben weinig water nodig en vereisen geen speciale grond of compost. Wat ze wel nodig hebben, is voldoende ruimte om te groeien. Plaats ze daarom niet te dicht op andere planten. Rotsplanten zijn ook uitstekend geschikt voor plantenbakken.

Verzorging en lichtbehoefte

Afhankelijk van de soort rotsplant die je kiest, kunnen ze zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Wil je weten welke alpineplanten het beste in jouw tuin passen? Onze groenspecialisten staan klaar om je te adviseren. Bezoek ons tuincentrum of neem contact op via mail, chat of telefoon voor professioneel advies.

Alpine- en Rotsplanten kopen

Bij ons vind je een breed scala aan rotsplanten. We werken samen met gespecialiseerde rotsplantenkwekerijen om jou de beste kwaliteit te bieden tegen een voordelige prijs. Je kunt jouw perfecte alpineplant zelf uitzoeken in ons tuincentrum, of je kunt ervoor kiezen om deze eenvoudig online te bestellen. Wij zorgen ervoor dat je plant veilig bij jou thuis wordt bezorgd. Ben je op zoek naar iets exclusiefs? Bezoek dan onze nieuwe afdeling in Venlo. Op het terrein van Budgetplant XL, met maar liefst 15.000m2 aan planten en bomen, vind je unieke exemplaren die je nergens anders zult tegenkomen.

Kom langs of bestel online

Onze eigen bezorgdienst zorgt ervoor dat jouw alpine- en rotsplanten met zorg bij jou thuis worden afgeleverd. Mocht je liever zelf je planten uitzoeken, ben je van harte welkom in ons tuincentrum in Venlo. Heb je vragen over alpine- en rotsplanten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons team van groenspecialisten staat voor je klaar met professioneel advies, zowel in het tuincentrum als via onze online kanalen.

Ontdek de veelzijdigheid en schoonheid van alpine- en rotsplanten en geef jouw tuin een unieke uitstraling!

  1. Margriet
    Margriet

    Rhodanthemum 'Casablanca'

  2. Middagsbloem
    Middagsbloem

    Delosperma sutherlandii

  3. Pratia
    Pratia

    Pratia pedunculata 'County Park'

  4. Randjesbloem 'Rosea'
    Randjesbloem 'Rosea'

    Arabis caucasica 'Rosea'

  5. Rhodoxis 'Fairy Snow'
    Rhodoxis 'Fairy Snow'

    Rapsterretje

  6. Scutellaria scordiifolia
    Scutellaria scordiifolia

    Scutellaria scordiifolia

  7. Vetkruid  'Cape Blanco'
    Vetkruid 'Cape Blanco'

    Sedum spathulifolium 'Cape Blanco'

  8. Vetkruid 'Fuldaglut'
    Vetkruid 'Fuldaglut'

    Sedum spurium 'Fuldaglut'

  9. Vetkruid 'Lidakense'
    Vetkruid 'Lidakense'

    Sedum cauticola 'Lidakense'

  10. Vetkruid 'Purpureum'
    Vetkruid 'Purpureum'

    Sedum spathulifolium 'Purpureum'

  11. Vetkruid 'Red Sparkle'
    Vetkruid 'Red Sparkle'

    Sedum 'Red Sparkle'

  12. Wildemanskruid
    Wildemanskruid

    Pulsatilla vulgaris 'Rubra'

Het planten van rotsplanten 

Je plant een rotsplant het beste op een natuurlijke helling. Je kunt ook zelf een helling maken met stenen of keien. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is. Wanneer dit nog niet het geval is op de plek die jij hebt uitgekozen voor jouw plant, kun je dit zelf creëren. Je doet dit door ongeveer dertig centimeter weg te graven en het gat voor de helft te vullen met puin. Hier komt dan weer een laagje van een mix van wit zand en aarde op, waarna je de stenen kunt opstapelen. Je gebruikt hiervoor het beste grote stenen, dat zorgt voor een natuurlijk uitziende helling. Je vult de kieren vervolgens op met aarde en de prachtige rotsplanten!