1. Wanneer moet je water geven?

Als je planten in de tuin water gaat geven kun je dit het beste op de vroege ochtend doen. Daardoor verdampt het water het minst snel en nemen de planten het water het beste op. Ook is de kans op verbranding van de planten dan het kleinst omdat er geen zon is.

Water geven

  1. Hoe moet je water geven?

Over het algemeen geef je planten direct op de aarde water, niet de bladeren. Water op de bladeren verdampt namelijk erg snel. Daarnaast kunnen natte bladeren verbranden wanneer de zon hierop staat.

  1. Hoeveel water moet je geven?

Het beste is om je planten een aantal keer per week goed water te geven, in plaats van iedere dag een beetje. Zo bereikt het water ook de dieper gelegen wortels en hebben je planten meer overlevingskans.

  1. Extra voeding

Vergeet niet om je planten naast water ook extra (vloeibare) voeding te geven. Door het water spoelen de voedingsstoffen in de grond weg. Vooral je zomerbloeiers zullen je erg dankbaar zijn en belonen met nog meer bloemen!

Gras water geven

  1. Hoe moet je gras water geven?

Je grasmat groen houden is in droge periodes erg lastig. Het gaat in een soort overlevingsmodus en zal helaas geel en droog worden. Maar... dit betekent niet dat het dood is! Onder de grond leeft het gras nog en zodra er weer regelmatig een regenbui valt zal het weer nieuwe, groene sprietjes gaan vormen. Je hoeft het daarom ook niet iedere dag water te geven. Dit bespaart water én je gras heeft het niet persé nodig.

Ook zijn er verschillende planten en bomen die uitermate goed tegen warm weer kunnen. Denk bijvoorbeeld aan Yucca’s, plamen en olijven. Bij heel warm weer kun je om de dag water geven, dat is voldoende.