Tuintips juli

Het is de maand juli en dat betekend dat de zomer in volle gang is en de vakantie voor de deur staat. Hierbij komt nog het geluk dat je relatief weinig in je tuin hoeft te doen. Dus op een aantal kleine klusjes na, kun je optimaal genieten van je tuin. Na het lezen van deze blog weet je precies hoe je je tuin er op zijn best uit laat zien deze zomer. 

Snoeien 

Je kunt het beste in de zomermaanden uitgebloeide rozen wegknippen tot een naar buiten gericht oog. Hierdoor wordt de bloei verlengt doordat de struik zich kan richten op nieuwe scheuten. Dit geldt ook in het algemeen, verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen zodat de planten meer nieuwe knoppen aanmaken. Het is hierbij belangrijk om goed en scherp gereedschap te gebruiken.

De liquster en buxus zijn deze periode ook aan de beurt om gesnoeid te worden, hierbij kun je dan ook meteen vroegbloeiende heesters  meenemen. Verder kun je een aantal vaste planten zoals ridderspoor, fijnstraal en salie korst snoeien, maar zorg er wel voor dat je dit voor de tweede bloei doet.

Gazon 

Het is belangrijk om je gras niet te kort te maaien hou ongeveer 3 tot 5 cm aan, hierdoor voorkom je felle verbranding door de zon en krijg je minder gele en bruine vlekken in je gras. Verder is het verstandig om in de vroege ochtend, namiddag of avond te sproeien. Hierdoor voorkom je dat er brandplekken op je gras komen. Waterdruppels hebben namelijk de werking van een vergrootglas.

Het is aan te raden om het gras maandelijks te bemesten voor een mooi gazon. Het beste is om dit te doen wanneer er een regenbui op komst is, zo kan de mest goed inwerken in de bodem.

 

Je moestuin onderhouden

Tijdens de warme zomerdagen is het cruciaal om je moestuin regelmatig water te geven. Hierbij geldt ook weer dat dit het beste is om in de vroege ochtend, namiddag of avond te doen of zo verbranding te voorkomen. Het is hierbij belangrijk dat je je gewassen regelmatig controleert op tekenen van plagen zoals slakke, bladluizen en rupsen. Verder is het goed om je moestuin regelmatig te bemesten met een geschikte meststof om ervoor te zorgen dat de planten alle essentiële voedingstoffen krijgen.

Juli is ook de maand waarin je kunt genieten van je oogst. Pluk je rijpe groenten en fruit regelmatig, zo stimuleer je de plant om door te blijven groeien en kun jij genieten van je oogst.

Genieten van je zomerse tuin

Zorg ervoor dat je in de zomer kunt genieten van je tuin en de zon. Dit kun je doen door zomerse elementen toe te voegen, zoals kleurrijke bloempotten, vrolijke tuindecoratie en een leuk zitplekje. Geniet van het gedane werk en de verzorgde tuin en geef je zelf wat rust.

Heb je vragen of wil je ergens meer informatie over hebben? Neem gerust contact met ons op, een van de collega’s helpt je graag.