Kun je al planten?

Als je dit jaar fruit in je moestuin wil zetten, kun je dit al planten mits de grond niet bevroren is. Denk eens aan lekkere frambozen, rode/ zwarte bessen of kruisbessen.

Heb je wat meer plaats tot je beschikking dan is een fruitboompje ook aan te bevelen. Appel, peer, kers, pruim, voor ieder wat wils. Deze zijn tegenwoordig leverbaar in dwergvorm, halfstam of zuilvorm dus ideaal voor de kleinere tuin. 

Kun je al zaaien?

Het is nog te vroeg om direct in de volle grond te zaaien, de bodemtemperatuur is veel te koud om het zaad te laten ontkiemen. Zaaien in potten of trays kan echter wel. Zet de potten dan wel in een verwarmde kas of op de vensterbank met voldoende licht. Met paprika, peper, sla, zomerkolen en spinazie kun je al aan de slag gaan. 

Kun je in deze periode oogsten?

De meeste moestuinen zullen in februari niet veel groente meer bevatten. Heb je winterprei, spruitjes of andere koolsoorten gepoot? Dan kun jij oogsten en genieten van groenten uit je eigen tuin.

Tip

Het is leuk om alvast een plattegrondje te maken van hoe je de moestuin dit jaar gaat inrichten. Experimenteer ook eens met nieuwe soorten. Vergeet niet om je gereedschap te controleren, zodat het startklaar is om te gebruiken als het seizoen begint.