Het najaar is de uitgelezen tijd om je tuin te vullen met diverse planten, van haagplanten tot bomen, vaste planten, en heesters! In deze blog leer je waarom het najaar zo geschikt is om te planten en krijg je praktische tips om je tuin tot bloei te brengen. 

 

Waarom planten in het najaar?

Het najaar heeft een aantal voordelen als het gaat om planten. Hier zijn een paar redenen:

  1. Hogere bodemtemperatuur: De warmere bodem in het najaar zorgt ervoor dat planten sneller aanslaan dan in het voorjaar. De energie gaat voornamelijk naar de wortels omdat de planten in ruststand zijn, wat voordelig is voor de groei.
  2. Nieuwe haarwortels: Planten ontwikkelen in het najaar nieuwe haarwortels, waardoor ze een voorsprong hebben op planten die in het voorjaar worden geplant.
  3. Minder water nodig: Extra water is vaak overbodig in het najaar, en dankzij meer wortelgroei in het voorjaar hebben de planten minder last van droogte.
  4. Voordelige keuzes: Vanaf eind september kun je kiezen voor voordeligere, maar kwalitatieve haagplanten en bomen die als wortelgoed en kluit gekweekt zijn.

Enkele praktische tips

  • Let op de vorst: Nachtvorst is geen probleem, maar overdag vorst kan het planten bemoeilijken.
  • Bodem: Zorg ervoor dat water goed weg kan, om 'verdrinking' van je planten te voorkomen.
  • Bemesten: Gebruik organische meststoffen zoals Hagen-AZ bij het planten in het najaar. Ook potgrond of aanplantgrond is een goede keuze.
  • Combineren: Experimenteer met combinaties van vaste planten en bloembollen voor een kleurrijke tuin!

Inspiratie & meer!

Ben je op zoek naar topkwaliteit tuinplanten? Neem dan een kijkje naar ons assortiment, rechtstreeks van de beste kwekers in Europa! Wil je meer weten over de verzendkosten en mogelijkheden, bekijk dan onze verzendinformatie. En voor de creatievelingen, denk aan het combineren van diverse planten en bloembollen voor een prachtig resultaat!

Dus, handschoenen aan, tuingereedschap in de hand, en planten maar! Maak van je tuin een kleurrijk paradijs deze herfst! Heb je vragen of hulp nodig? We staan voor je klaar met advies en inspiratie!