Haagplanten met blote wortel 

Blote wortel planten zijn een stuk goedkoper dan kluit- of potplanten. Een haagplant die als wortelgoed gekweekt wordt heeft alleen een ‘blote kale wortel’ zonder aarde eromheen als ze uit de grond worden gehaald door de kweker. Wortelgoed haagplanten worden in de volle grond gekweekt. Een haagplant als wortelgoed is alleen beschikbaar in de periode dat deze niet groeit, dit is van half oktober tot en met half april. Bij Budgetplant koopt u wortelgoed van A-kwaliteit, de aangeboden beuken zijn allen goede vertakte planten omdat deze 2-jarig, 3-jarig of 4-jarig zijn. In de markt wordt vaak 1-jarig wortelgoed aangeboden, echter zijn deze minder volgroeid. 

Haagplanten van wortelgoed: relatief goedkoop

Bent u op zoek naar een goedkope haag? Dan is de aanschaf van haagplanten van wortelgoed een goede keuze. Het heeft het grote voordeel dat ze minder kosten, ook in het kweken ervan. Tevens is het leveren / vervoeren dankzij het relatief lage gewicht een stuk goedkoper dan kluiten of pot. Let wel u dient rekening te houden met een grotere kans op uitval (gemiddeld valt 10% van het wortelgoed uit, voor beuken wortelgoed is dat vaak iets hoger). U kunt de kans op uitval verkleinen wanneer u gebruikt maakt van een wortelgroeimiddel, zoals Ecostyle Hagen A-Z. Wij adviseren u tevens 10% extra te bestellen, zodat u altijd voldoende planten heeft.

Snel een dichte haag? Plant dan het wortelgoed als een dubbele haag. Bestel dan 1,5x de aangegeven hoeveelheid. 

Wortelgoed: alleen in het seizoen leverbaar

Wortelgoed kan alleen geleverd worden wanneer de planten in rust zijn, van november tot en met april/mei (afhankelijk van weersinvloeden en het type plant). Belangrijk is dat het wortelgoed meteen na levering geplant moet worden. Houd de wortels altijd goed vochtig om uitval te voorkomen! Meer over het inplanten leest u in de inplantinstructies of in de extra folder die u bij de levering in de doos of pallet van ons ontvangt.

Twijfelt u over de juiste keuze of heeft u behoefte aan extra informatie? Bel ons dan op 077-2058731 of mail ons via service@budgetplant.nl 

 

De voor-en nadelen van haagplanten met blote wortel

Voordelen:

-Goedkoper product dan bijv. kluiten of pot
-Lage transportkosten door een relatief laag gewicht

Nadelen:

-Vereist een goede verzorging tijdens en direct na het planten. De kans op uitval bij het niet goed verzorgen / bemesten kan leiden tot grote uitval. Volg daarvoor altijd onze inplantinstructies.                                                                                                              - U heeft niet meteen een dichte haag. Wilt u sneller een dichte haag? Plant dan een dubbele rij en bestel dan 1,5x de aangegeven hoeveelheid.