Rode beuk kopen 

Een rode beuk is een bijna majestueuze boom of struik met het mooie rode blad. Schitterend als (solitaire) boom, maar ook als haag. Als je van plan bent een rode beuk of rode beukenhaag te kopen, lees dan hier alvast alle ins and outs! 

De rode beuk: een snelle groeier 

Voor wie snel resultaat wilt is een rode beuk (Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’) zeker een aanrader: hij groeit zo’n 30-60 cm per jaar. Als haag heb je dus snel een mooie dichte haag en als boom heb je ook snel een echt grote boom in je tuin. 
In de herfst verschijnen in volwassen bomen de bekende beukennootjes. Zo rond oktober vallen ze van de boom. Online kun je diverse manieren vinden hoe je beukennootjes kunt eten; hoe leuk is dat! 

Wanneer kun je de rode beuk planten? 

Bij Budgetplant leveren we de rode beuk in verschillende kweekwijzen: gekweekt in pot, gekweekt als kluit en als wortelgoed. Als plantperiode kun je de periodes aanhouden waarin de planten ook leverbaar zijn. Voor planten in pot is dit het hele jaar. Rode beuken met kluit zijn in het voor- en najaar leverbaar en het wortelgoed alleen in het najaar.  
Iedere kweekwijze heeft zo zijn voordelen; de goedkoopste optie is het wortelgoed. 

De rode beuk als kant en klaar haag 

Natuurlijk kun je zelf losse planten kopen waarmee je een haag vormt. Maar wij bieden de rode beuk ook als kant en klaar haag aan. Ideaal als je niet wilt wachten op een volgroeide haag! Onze kant en klaar hagen van de rode beuk zijn al 2 meter hoog, dus je hebt direct het gewenste resultaat.  

Is de rode beuk wintergroen of bladverliezend? 

Tja, hier zijn de meningen over verdeeld. Het rode blad van de rode beuk verkleurt in de herfst van rood naar oranje, om uiteindelijk bruin te worden. Het bruine blad blijft in de winter voor het overgrote deel aan de plant hangen, dus hij verliest zijn blad niet of nauwelijks. Maar om het nu wintergroen te noemen? Wij geven de voorkeur aan “bladhoudend”.  

Wanneer moet je de rode beuk snoeien? 

Als je een mooie dichte haag wil creëren met een rode beuk, dan adviseren wij deze eenmaal per jaar te snoeien. Zo rond eind juni. Ook als boom kun je hem in juni snoeien, maar ook in de winter, als je bijvoorbeeld de vorm van de boom aan wilt passen. 

Een rode beuk voor een mooie prijs 

Bij Budgetplant krijg je jouw rode beuk voor een vaste, lage prijs. Doordat wij inkopen bij vaste kwekers – die alleen maar kwaliteitsplanten leveren – en onze verzorging en verwerking heel efficiënt is ingericht, kunnen wij kwaliteit leveren tegen budgetprijzen. Vaak wel 10-30% goedkoper dan bij andere (online) tuincentra. 

Rode beuk of rode beukenhaag kopen bij Budgetplant 

Wil je een rode beuk als boom toepassen? Dan slaag je gegarandeerd bij Budgetplant. Maak je keuze uit de diverse kweekwijzen (pot, kluit of wortelgoed) en kies de gewenste hoogte. Ook als je zelf een haag wilt creëren kun je uit dezelfde opties kiezen. Je komt hierbij ook onze makkelijke rekentool tegen waarbij wij voor je uitrekenen hoeveel planten je nodig hebt voor het gewenste aantal strekkende meters.  
Als je de rode beuk als kant en klaar haag aan wilt schaffen dan kun je kiezen uit diverse maten. 

Heb je nog vragen over de rode beuk? Onze boom- en haagspecialisten staan voor je klaar met professioneel advies. Bel, mail of chat met ons!