Hedera - of in het Nederlands klimop -, wie kent hem niet? De hedera is een populaire tuinplant welke meestal toegepast wordt als haag. Maar ook als bodembedekker blinkt hij uit. 
Budgetplant biedt kwaliteitsplanten aan tegen een prijs die gemiddeld 10% - 30% lager ligt. Topplanten tegen budgetprijzen dus! 

Soorten Hedera voor in de tuin 

Er zijn drie soorten Hedera die heel veel in tuinen toegepast worden: 

Is een Hedera giftig? 

De Hedera is licht giftig. Dit kan leiden tot wat huidirritatie als het sap van de plant op je huid komt. Voor kinderen en dieren is de plant giftig, maar alleen als ze het blad zouden eten. Dat in ieder geval niet doen dus! 

Hoe verzorg je een Hedera? 

De Hedera als tuinplant (hij is er ook als kamerplant) is een heel makkelijke plant. De standplaats doet er niet zoveel toe: zowel schaduw als zon kan. Geef de plant alleen bij de aanplant genoeg water, daarna is hij meestal zelf in staat voldoende uit de grond te halen. 

Moet een Hedera gesnoeid worden? 

Jazeker, een Hedera is een snelle groeier dus om wildgroei te voorkomen moet de plant twee keer per jaar gesnoeid worden. Snoei de plant niet bij vorst of in de felle zon, verder maakt de periode niet zoveel uit.  
Idealiter snoei je de hedera gewoon met een snoeischaar. Zo kun je kijken hoe de takken of ranken precies groeien en kun je beter zien waar je kunt knippen. Met een heggenschaar is het risico dat je ergens een tak doorknipt waar je het niet bedoeld hebt. Je zult dan toch die hele tak uit de plant moeten halen. 

Goedkope Hedera planten 

Zelfs onder de vijf euro kun je bij ons al Hedera planten kopen! Deze planten hebben al ranken tot een meter lang. Het voordeel als je wat duurdere planten koopt (die wij uiteraard ook hebben) is dat de planten uit meer ranken bestaan. Als je zelf een schutting of gaaspaneel wilt laten begroeien met Hedera, heb je sneller resultaat met een wat grotere plant. 

Koop Hedera helix bij Budgetplant! 

Waarom zou je voor Hedera meer betalen dan wat nodig is? Koop ze daarom goedkoper, koop ze bij Budgetplant! Bekijk ons assortiment Hedera’s en maak je keuze. Als je een haag wilt gaan planten kun je gebruik maken van onze rekentool die je in het bestelproces tegen zult komen. Hierin geef je aan hoeveel meter je haag breed moet worden en wij rekenen voor je uit hoeveel planten je nodig hebt. Graag gedaan! 

Online maar ook offline Hedera kopen 

Het is natuurlijk heel makkelijk om je bestelling op onze website te plaatsen. We komen het dan bij je thuis brengen maar afhalen is ook een mogelijkheid.  
Ben je ooit al in ons 30.000m2 grote tuincentrum in Venlo geweest? Een zee aan planten tref je daar aan. En vanwege de grootte is het een heus dagje uit. Lunchen kun je in onze Green Barn! 

Heb je nog vragen met betrekking tot Hedera? Stel ons die dan gerust. Je kunt ons bellen, mailen en met ons chatten. Wij staan voor je klaar met professioneel advies.