We hebben de diverse Liguster soorten alvast voor u op een rij gezet

Koop u ligusterhaag snel en eenvoudig online bij Budgetplant.nl! Wij hebben het grootste aanbod aan haagplanten, waaronder de liguster. Gedurende het gehele jaar kunt u bij onze u liguster kopen waarmee een prachtige ligusterhaag gecreëerd kan worden. U betaalt bij ons gemiddeld 10% tot 30% minder dan bij onze concurrenten. Dit zijn geen wekelijkse lokkertjes, maar prijzen die wij het hele jaar hanteren. Een kans die u niet mag laten liggen. Met onze unieke bezorgservice heeft u de planten voor u ligusterhaag ook nog eens snel in huis voor een lage prijs. 

Wilde ligusterhaag

De wilde liguster, ook wel de Ligustrum Vulgare, genoemd wordt veelal gebruikt voor een wilde ligusterhaag die een hoogste van 3 meter kan bereiken. Er wordt vaak gekozen voor een wilde ligusterhaag omdat de plant erg goed te snoeien is en veelal wintergroen is. Is er echt sprake van een strenge winter in Nederland, dan kan het voorkomen dat de takken van de liguster ingevroren zijn. U hoeft zich dan niet direct zorgen te maken, omdat de haagplant in het voorjaar weer snel gaat groeien. Dit is ook een van de redenen van de populariteit van deze haagplant.

Ligusterhaag planten

Na de aankoop van uw liguster om een mooie ligusterhaag te maken, is de eerste stap het ligusterhaag planten. Bij het inplanten van een haag wordt vaak de regel 5 à 6 planten per meter. Het voordeel van deze planten is dat ze snel groeien en dus op korte termijn zorgen voor een dichte ligusterhaag. Een ander voordeel is dat de liguster planten groeien op elke bodemsoort. Verder dient er bij het planten van de ligusterhaag rekening gehouden te worden met het feit dat de wortels niet pal in de zon staan. De ligusterhaag kan er niet tegen wanneer de zon recht op de wortels schijnt.

Het snoeien van een ligusterhaag

Het feit dat de ligusterhaag snel groeit, betekent ook dat deze haag vaker gesnoeid dient te worden. Het snoeien van een ligusterhaag dient drie maal per jaar te gebeuren. Snoeit u vaker, dan moet u er rekening mee houden dat er weinig bloei ontstaat. Tijdens de liguster snoeien raden wij u aan om de onderkant van de ligusterhaag wat breder te houden dit in tegenstelling tot de bovenkant. Dit zorgt ervoor dat de ligusterhaag volop van het zonnetje kan genieten.  De meest geschikte periode voor het snoeien van de ligusterhaag is tussen mei en september. Vaak vindt de eerste snoeibeurt rond 21 juni plaats (de langste dag van het jaar)en wordt de zomerperiode gebruikt om de haag in vorm te snoeien.

Wilt u meer weten over het snoeien van uw ligusterhaag? Hier vindt u meer informatie over het ligusterhaag snoeien.

Ligusterhaag online

Alle liguster planten bestelt u op Budgetplant.nl! Op onze gebruiksvriendelijke webshop heeft u binnen een paar stappen u gewenst aantal haagplanten gekocht. Dit geldt ook voor de zomerperiode. In deze periode is de liguster niet leverbaar, maar kunt u uw ligusterhaag planten alvast bestellen en profiteren van een mooie vroegboekkorting. U kunt uw bestelling direct betalen indien u gebruik maakt van onze unieke bezorgservice. Deze service bezorgt u haagplanten op korte termijn voor een lage prijs bij u thuis. Geeft u de voorkeur aan het afhalen van uw bestelling? Dan bent u van harte welkom in ons tuincentrum in Venlo om uw bestelling persoonlijk op te halen.