Taxus is een geslacht van coniferen, meestal ingedeeld in de taxusfamilie. Taxus planten zijn te verkregen in vele soorten en maten. Tevens zijn deze planten te verkrijgen zoals: kegels, piramides, blokken en bollen. Topkwaliteit taxus bestelt u eenvoudig en goedkoop bij Budgetplant.nl. Onze planten taxus zijn 10% tot wel 30% goedkoper dan andere tuincentra! Wij leveren alleen de beste kwaliteit tegen de laagste prijs. We noemen ons dan ook niet voor niets Jacobs Budgetplant. Ervaar zelf onze topservice en profiteer van de laagste prijzen!

Haagplanten

Haagplanten

Taxus baccata 

Taxus

 

We hebben de diverse Taxus soorten alvast voor u op een rij gezet

Taxus media Hicksii

Venijnboom Hicksii

Taxus media 'Hicksii'

Taxus media Hilli

Venijnboom Hilli

Taxus media 'Hillii'

  


Hoe moet ik de taxus aanplanten?

Taxus aanplanten is eenvoudig maar dient wel op een juiste manier te gebeuren. Het is belangrijk dat alle wortels, zich net onder de grond begeven. Wanneer u de taxus in de positie hebt geplaats mag u het gat dicht maken en uw taxus bemesten. Zorg dat u rondom de kluit het zand goed aanstampt zodat de taxus stevig komt te staan. Het belangrijk om tijdens het taxushaag aanplanten voldoende water te geven. Zeker met warm weer moet u de plant elke dag water geven.

Wanneer taxus planten

Wanneer taxus planten aangeplant moeten worden is veel voorkomende vraag van onze klanten. Taxus planten met kluit mogen vanaf midden oktober tot ongeveer midden april aangeplant worden. Het beste kunt u taxus planten wanneer er geen vorst op komst is. De jonge plant is nog niet opgewassen tegen deze weersomstandigheden.

Taxushaag planten

Wanneer u een taxushaag gaat aanplanten mag u de taxus haag planten zodra u alles in een mooie strakke lijn hebt staan. Wanneer taxushaag planten in de volle zon staan en zeker met warm weer moet u de plant elke dag water geven. Dit zorgt er voor dat uw taxus planten het hele jaar door mooi groen blijven en heel oud kunnen worden. Om de taxus in vorm te houden kunt u deze het beste twee keer per jaar uw taxus snoeien.

Plantafstand taxus

De taxus plantafstand is zeer belangrijk. De taxus planten mogen niet te kort op elkaar staan maar ook niet ruim van elkaar. Daarom geven wij u hieronder het volgende schema met de taxus planten afstand volgens budgetplant.nl

Hoogte (cm) Plantafstand
 40-60  20 cm
 60-80  30 cm
 80-100  35 cm
 100-120  35 cm
 120-140  40 cm
 140-160  40 cm
 160-180  40 cm
 180-200  40 cm
 200-225  40 cm
 225-250  40 cm