Bamboe

Bamboe in de tuin is een tikje mysterieus, speels en dynamisch. Het geritsel van de bladeren, het wuiven van de takken… Met een bamboe in je tuin is het nooit saai! 
En het woekeren – waar ze om bekend staan – hebben we voor je getackeld; het staat duidelijk bij iedere soort of deze woekert of niet.
 

Welke bamboe is niet woekerend? 

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; dit is de meest gestelde vraag. En deze hebben wij voor je opgelost door bij iedere soort heel duidelijk aan te geven of deze woekert of niet. 
De Phyllostachys en Pseudosasa soorten zijn woekerend. Als je deze dus wilt planten zul je er een goede begrenzer omheen moeten zetten. 
De Fargesia bamboes woekeren niet. Maar worden ze dan helemaal niet breder, zul je je misschien afvragen? Ze worden wel breder, maar de uitlopers van Fargesia bamboes breiden uit in een spiraalvorm. De plant wordt dus wel breder, maar geleidelijk. Je kunt dit vergelijken met een vaste plant die het volgende jaar altijd een stukje groter is dan dit jaar. 
Vind je bamboe geweldig maar wil je niet dat deze door je hele tuin kruipen? Kies dan een Fargesia uit! 

Wanneer kun je bamboe het beste planten? 

Kies bij voorkeur een plekje in de luwte, dan blijft het blad het mooiste. 
Zolang er geen vorst is kan bamboe geplant worden. Maak een plantgat wat 1,5 keer breder is dan de pot waarin de bamboe staat. De grond die uit het plantgat komt meng je met aanplantgrond: zo geef je jouw bamboe de ideale start.  
Geef na het planten de bamboe ruim water.  

Kan bamboe in de volle zon? 

Een bamboe staat het liefste in halfschaduw. Zon kan, maar niet de felle middagzon. De bladeren van de bamboe kunnen dan namelijk op gaan krullen en bruin worden.  

Moet een bamboe gesnoeid worden? 

Bamboe is een beetje een bijzondere plant voor wat betreft snoeien. Waar bij andere planten de plant weer uitloopt op het punt waarop je snoeit, is dit bij bamboe niet het geval. Als je een tak afknipt, loopt deze niet meer uit.  
Je kunt oude en verdorde takken helemaal tot aan de grond terug knippen. Ook die ene tak die eigenlijk in de weg zit kun je op die manier weghalen. Maar meer dan dat is niet nodig qua snoeien. 

Is een bamboe winterhard en wintergroen? 

Jazeker! Het kan alleen wel gebeuren dat hij wat meer blad laat vallen in de winter dan in de zomer. Maar daar komt weer nieuw blad voor in de plaats. 

Hoe snel groeit een bamboe? 

In drie tot vijf jaar kan – bij de juiste condities – de bamboe volgroeid zijn. Dat is best snel! Kijk dus goed bij de aanschaf van de bamboe op de beschrijving hoe groot hij gaat worden.  

Waar kun je op letten als je bamboe gaat kopen? 

Allereerst let je op het woekeren: als je dit niet wilt dan kun je het beste een Fargesia bamboe kopen. 
Daarnaast kijk je in de beschrijving hoe groot de plant gaat worden. En realiseer je dat hij deze hoogte in een paar jaar tijd gaat halen. 

Goedkoop bamboe kopen bij Budgetplant 

Naast ons grote assortiment is één van onze voordelen dat onze prijzen 10% tot 30% lager liggen dan bij andere tuincentra. Door onze inkoop bij vaste leveranciers en onze efficiënte verwerking en verzorging kunnen wij topplanten leveren tegen budgetprijzen. 
Maak je keuze uit ons assortiment, online of in ons tuincentrum. En heb je vragen? Wij staan voor je klaar met professioneel advies. Je kunt met ons chatten, mailen of bellen!

Er zijn geen producten gevonden