Amandelboom

De amandelboom Prunus Dulcis is een mooie fruitboom die, net als onder andere de kersenboom en de abrikozenboom, tot de steenvruchten behoort. Het blad van deze boom heeft veel weg van het blad van de perzikboom. De amandelboom heeft een grote bloem waardoor het een erg sierlijke boom is. De bloesem kleurt mooi wit/roze van kleur of, afhankelijk van de soort, zelfs helemaal roze. De amandelnoten zijn vanaf eind augustus zichtbaar en zijn er tot eind oktober. De beste pluktijd voor de Prunus Dulcis is rond september.

Kenmerken van de Prunus Dulcis

Een amandelboompje is zelfbestuivend, maar kan eventueel ook bestoven worden door de Prunus Dulcis Robijn. In principe is de Prunus Dulcis winterhard. Echter bloeit de boom al in maart/april en dan kan het nog flink vriezen. De vorst kan dus voor eventuele vorstschade aan de bloemen zorgen. Je kunt de Prunus Dulcis het beste direct na de bloei snoeien, dus in het voorjaar. Veel snoei heeft de boom niet nodig, snoeien gebeurt vaak voor de vorm.

Amandelboom bestellen bij Budgetplant

Wil je graag een amandelboom kopen? Plaats dan eenvoudig online je bestelling bij Budgetplant. Wij bezorgen de bestelling graag ben je thuis, de bezorgkosten hiervan worden automatisch in het bestelproces berekend. Afhalen van je bestelling behoort ook tot de mogelijkheden.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Er zijn geen producten gevonden