
Wilde Rucola Zaden SPERLI's Rucola
De overblijvende wilde rucola 'SPERLI's Rucola' is een pikant, aromatisch kruid dat heerlijk samengaat met de mediterrane keuken. De vaste planten kunnen het hele jaar door binnen worden gekweekt,...
Beschrijving
De overblijvende wilde rucola 'SPERLI's Rucola' is een pikant, aromatisch kruid dat heerlijk samengaat met de mediterrane keuken. De vaste planten kunnen het hele jaar door binnen worden gekweekt, maar zijn ook geschikt voor de kas- en buitenkweek. Zaaien kan van maart tot augustus.
In tegenstelling tot de bekende rucola wordt de wilde rucola gekenmerkt door gekartelde bladeren die een intensere smaak hebben. Als je ze als smaakmaker wilt gebruiken, moet je ze oogsten voordat de planten bloeien. Maar zowel de bloemen en bloemknoppen als de stengels en zaden van de wilde rucola zijn eetbaar en kunnen gebruikt worden voor verfijning.
Botanische naam: Diplotaxis tenuifolia
Afstand tussen de rijen: 20 cm
Zaaidiepte: 0,5 - 1 cm
Zaaitijd: maart, april, mei, juni, juli, augustus
Geurig: nee
Oogsttijd: juni, juli, augustus, september, oktober
Vraag 1: nee
Vruchtkleur: groen
Type container: verhoogd bed, emmer, pot
Scheepscultuur: ja
Inhoud is voldoende voor: 15-20 strekkende meter
Kiemtijd: 14 - 21 dagen
Kiemtemperatuur maximaal: 18°C
Kiemtemperatuur minimaal: 15°C
Levensduur: vaste plant
Plantafstand: 5 cm
Zaadtype: los zaad
Snijbloem: nee
Locatie: gedeeltelijk in de schaduw, zonnig
Voorkweekperiode: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
Winterhard: nee
Kenmerken
EAN | 4001523845532 |
---|---|
Plantnaam | Wilde Rucola Zaden SPERLI's Rucola |
Winterhard | Ja |
Groenblijvend | Nee |
Grondsoort | Goed gedraineerd |