Bomen voor elke tuin 

Groene bladeren die ritselen en vrolijke vogels die zich verschuilen in jouw tuin zijn niet voorbehouden aan grote tuinen. Zelfs in een kleine tuin of op een gezellig terras kun je genieten van het groen en het vogelgezang. Gelukkig zijn er tal van bomen die niet hoog worden, perfect voor kleinere ruimtes, met een maximale hoogte van 6 meter. Deze bomen kunnen bovendien gemakkelijk worden gesnoeid, zodat je ze compact kunt houden. Laat ons je meenemen langs enkele geweldige opties.

Privacy 

Wil je naast een groene oase ook wat extra privacy of een beschutte zitplek? Combineer jouw wensen met de keuze voor de juiste boom. Leibomen langs de achterzijde van jouw tuin beperken het zicht van de achterburen, terwijl een dakboom dienst doet als natuurlijke parasol, zodat je in de zomer ontspannen kunt lezen in de schaduw. Leibomen zijn ook ideaal om een lelijke muur te verhullen en nemen weinig ruimte in beslag. Kies daarom voor laagstam of halfstam fruitbomen in leivorm en geniet binnen enkele jaren van jouw eigen fruitoogst!

Sierbomen 

Heb je een zwak voor sierbomen? De krentenboom is een prachtige bloesemboom die gedurende het hele jaar een visueel spektakel biedt. In het voorjaar bloeit de amelanchier arborea 'Robin Hill' met kleine witte bloempjes, in de zomer kleurt de boom groen en ontwikkelt hij kleine eetbare krenten. De herfst tovert het blad om in prachtig geeloranje tot oranjerood. Wil je een opvallende verschijning in jouw voortuin? Kies dan voor een meerstammige krentenboom, die breed uitloopt en een ware eyecatcher wordt.

De rode Japanse esdoorn is een andere ideale, kleinblijvende schoonheid. Met zijn langzame groei en prachtige roodbladige verschijning van april tot november, is het een geweldige aanvulling op elke tuin, vooral in schaduwrijke hoekjes. Ook de Judasboom 'Forest Pansy', als meerstammige boom, is zeer geschikt voor kleine tuinen. Hij kan maximaal 4 meter hoog worden, maar door jaarlijks te snoeien, kun je hem klein en compact houden. In het voorjaar straalt hij in prachtig rood tot violet, en in de herfst kleurt het blad oranje voordat het valt.

Speciaal voor jou tuin 

Ben je meer op zoek naar een zonnige Middellandse Zee sfeer? Dan zijn mediterrane bomen zoals een olijfboom, citroenboom of palmboom een uitstekende keuze. Vergeet ook de hibiscus niet, een prachtige boom of heester die je gemakkelijk klein kunt houden door snoei in het voorjaar.

Heb je een grote tuin met eindeloze mogelijkheden? Voeg dan een in het oog springende boom toe voor schaduw, structuur en sfeer. De Amerikaanse eik met zijn statige aanwezigheid en prachtige herfstkleuren is een imposante keuze. Wil je vroeg in het voorjaar genieten van prachtige bloesems en heerlijke voorjaarsgeuren? De magnoliaboom is jouw perfecte metgezel. Voor een aangename schaduwplek aan het water zijn treurwilgen ideaal. Platanen met hun schilferende bast en overhangende takken zijn geweldig voor grote tuinen. En als je op zoek bent naar een kleurenspektakel in de herfst, dan is de amberboom de ultieme eyecatcher.

Kies de bomen die passen bij jouw tuin, groot of klein, en geniet van een oase van groen, kleur en natuurlijke schoonheid het hele jaar door. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op of neem een kijkje in onze winkel.