Benieuwd welke lekkernijen je in augustus kunt plukken uit je eigen groene oase? Of je nu een ruime moestuin hebt of een gezellige kweektafel, je groene vingers zullen het waarderen.

Dagelijks even gaan kijken is belangrijk! Je groenten en fruit hebben je aandacht nodig - het is tijd voor de oogst. Kijk bijvoorbeeld bij de komkommers, aubergines, courgettes en pompoenen, maar let op: kleintjes zijn vaak smaakvoller dan de grote kanjers.

Is een frisse salade jouw ding? Dan zijn paprika's, pepers, mais, klimbonen, rode bieten en uien rijp voor het plukken. Voeg voor die zomerse touch ook wat prachtig rode tomaat toe. Sluit af met een dessert van eigen bodem, want de aardbeien zijn ook klaar om te worden geplukt!

Fruitliefhebbers, get ready! In augustus zijn rode bessen, bosbessen, bramen, frambozen, kersen, kruisbessen, perziken, peren, pruimen en vijgen ready to go. En vergeet je kruiden niet; regelmatig plukken zorgt voor verse nieuwe blaadjes.

Groene Klusjes

De moestuin vraagt ook in augustus om verzorging. Verwijder de resten van geoogste groenten, houd je aardappels in de gaten na een natte periode en doe wat snoeiwerk.

Zaaien in augustus? Absoluut! Snelgroeiende bladgroentes zoals rucola, snijbiet en winterpostelein zijn perfect. Je kunt ook alvast zaaien voor volgend jaar, denk aan ui en kool.

Groen in Klein Formaat
Geen moestuin, wel groene ambities? Geen zorgen! Maak gebruik van een kweektafel en tover elk balkon om tot je persoonlijke groene oase.

Wil je meer groene tips of tricks? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!