Bodembedekkers

Bodembedekkers geven je tuin een sfeervolle en gezellige uitstraling!

Hieronder een aantal voordelen op een rij:

Weinig onderhoud

Het grote voordeel is dat Bodembedekkers natuurlijke onkruidbestrijders zijn. Op plekken waar een groene bodembedekkers wordt geplaatst, zal minder onkruid groeien. Dankzij de Bodembedekkers heeft je tuin minder onderhoud nodig.

Gemakkelijk inplanten

Tevens heeft de bodembedekker nog een groot voordeel. Het inplanten van de Bodembedekker is gemakkelijk. Zorg dat de wortels goed vochtig zijn en maak met een schepje of grondboor plantgaten van 9 cm. Zorg er het eerste jaar na het inplanten voor dat de bodembedekkers in droge periodes voldoende water krijgen. 

Verschillende bodembedekkers

Budgetplant biedt diverse mooie bodembedekkers aan. Deze verschillen in blad en kleur. We bestellen altijd alle bodembedekkers vers bij de kweker.

Ook zijn er hoge en lage bodembedekkers. Hoge bodembedekkers zijn bijvoorbeeld de Struikkamperfoelie en grassoorten (zoals Zwenkgrassen).

Ierse klimop

Lage bodembedekkers zijn erg populair. Hieronder vind je onze bestsellers terug:

Dwergmispel
Groeit vooral in de breedte. Winterhard en groenblijvend. 15-20 cm hoog.

>> Bestel direct Dwergmispel

Grote Maagdenpalm
Winterharde, groenblijvende bodembedekker met bontgekleurd blad en blauwe bloemen. Breidt zich kruipend uit. 30 cm hoog.

>> Bestel direct Grote Maagdenpalm

Kleine Maagdenpalm
Winterhard en groenblijvend met blauwe bloemen. Breidt zich kruipend uit. 20 cm hoog.

>> Bestel direct Kleine Maagdenpalm

Ierse Klimop
Bekendste soort. Blad is glanzend groen. Bladhoudend. Geschikt om snel een oppervlakte dicht te laten groeien.

>> Bestel direct Ierse Klimop

Lavendel
Houtachtige vaste plant met paarsblauwe bloemen. Behoud het blad in winter. 40 cm hoog.

>> Bestel direct Lavendel

Tip

Bekijk altijd voor welke standplaats en voor welke grondsoorten welke bodembedekkers geschikt zijn. Dit vind je terug bij de producten onder ‘productspecificaties’.

Benodigde hoeveelheid bodembedekkers

Wil je weten hoeveel bodembedekkers je nodig hebt om de bodem mooi en snel te bedekken? Gebruik hiervoor onze rekentool. Vul bij de gewenste bodembedekker het aantal m2 in en wij geven je een advieshoeveelheid. Deze rekentool kun je terugvinden op de productpagina's.

Bezorginformatie 

We bezorgen door bijna heel Nederland.

Over Budgetplant

Budgetplant biedt tuinplanten, kamerplanten en basismaterialen voor de tuin. Met meer dan 35 jaar ervaring met groen en klanten bieden wij uitsluitend kwaliteitsgroen aan tegen zeer scherpe prijzen. Altijd vers uit eigen kwekerij of bij onze kwekers. Lees hier meer over ons