Hoe maak je nu een keuze uit dit enorme assortiment? Kijk om te beginnen aan welke kwaliteit de vaste plant voor jou moet voldoen. Is dat bv een bepaald tijdstip van bloei, hoogte, kleur, geurend, groenblijvend of misschien een combi? Hieronder hebben wij al verschillende groepen  voor je uitgelicht zodat je je keuze  wat makkelijker kunt maken. 

Alpine en rots planten

Deze groep bestaat uit planten die klein blijven maar vooral sterke zonaanbidders zijn. Zij zijn ook zeer goed bestand tegen droge omstandigheden. 

Alpine- en rotsplanten

Bijen en vlinderlokkend

Deze groep bestaat uit planten die veel nectar bevatten en dus door bijen en vlinders graag bezocht worden. Ideale planten om insecten te lokken in je tuin. Niet alleen nuttig maar ook mooi om te zien al die fladderende beestjes. Met ons borderpakket creëer je een prachtige border die volop bijen en vlinders zal aantrekken.

Bijen- en vlinderlokkende vaste planten

Bijzondere soorten

Deze groep bestaat uit planten die net een beetje meer bijzonder zijn dan de bekende soort. Denk bv eens aan een gele of oranje zonnehoed. Of wat dacht je van een witte schoenlappersplant in plaats van een roze? 

Bladverliezend

Deze groep bestaat uit planten die in de winter het blad verliezen. Haar sierwaarde zit in de bloei of in de combinatie bloem/blad. Dit is een grote groep omdat bijna 99% van de vaste planten in de winter hun blad verliezen. 

Bodembedekkend

Deze groep bestaat uit planten die heel makkelijk in de breedte groeien. Zij zullen in een snel tempo de bodem laten dichtgroeien zodat je tuin eenvoudig onkruidvrij gehouden kan worden.

Geurend

Deze groep bestaat uit planten waarvan óf de bloem óf het blad een heerlijke geur verspreiden. Vlinders en bijen zullen hier op af komen en zo je tuin nog meer verfraaien! Kies bijvoorbeeld voor een borderpakket vol heerlijk geurende planten en bloemen. 

Wintergroene vaste planten

Deze groep bestaat uit planten die het hele jaar rond het blad behouden. Dus ook al is er geen bloem te bekennen, dan heb je toch nog een mooie groene plant in je tuin staan. 

Kruiden

Deze groep bestaat uit eetbare planten die te gebruiken zijn in de keuken. Denk hierbij aan bv bieslook, rozemarijn of citroenmelisse. Wist je dat je heel makkelijk zelf kruiden kunt kweken? En het is nog makkelijke met ons theekruidenpakket of ons kweektafelpakket.

Kruiden

Schaduw

Deze groep bestaat uit planten die weinig zonlicht nodig hebben en goed gedijen op een koele en schaduwrijke  plek. Heb je een schaduwrijke border? Met ons borderpakket maak je er een prachtig plekje van! 

Wild en inheems

Deze groep bestaat uit planten die van oorsprong in het wild voorkomen. Veel mensen typeren ze als “onkruid’, maar bij ons verdienen ze een mooie plek in de tuin. 

Inheemse vaste planten

Zomerbloeiers: bloeiende vaste planten

De naam zomerbloeiers laat je wellicht denken aan de vele kleurige perkplanten en eenjarige planten, maar er zijn ook veel mooie vaste planten die bloeien in de zomerperiode. Neem bijvoorbeeld ijzerhard (Verbena bonariensis) of de stokroos (Alcea rosea): planten die kenmerkend zijn voor de warme zomerdagen. 

 

Ontdek het uitgebreide assortiment vaste planten voor jouw tuin! Van bijenlokkende bloeiers tot geurende kruiden, wij hebben het allemaal. Maak je keuze makkelijk met onze overzichtelijke webshopindeling en -filters. Creëer een prachtige tuin en geniet van de schoonheid van vaste planten!