Wil je dat jouw laurierkers het hele jaar door prachtig groen en gezond blijft? Dan is bemesten een klusje dat je zeker niet mag overslaan! Bemesten zorgt er niet alleen voor dat je laurierhagen er top uitzien, maar ondersteunt ook een sterk wortelstelsel voor optimale water- en voedingsopname. Maar wanneer en hoe pak je dit het beste aan? Lees snel verder voor handige tips!

Bemesten doe je zo!

Wanneer? De beste tijd om je haag te verwennen met voeding is één keer per jaar, ergens tussen maart en begin september. Waarom? De meeste hagenmeststoffen zijn organisch en werken langdurig. Perfect dus om je planten de hele groeiperiode te ondersteunen.

Welke meststof kies je?

Bij het kiezen van de juiste voeding voor je laurieren is het simpel: ga voor een speciale hagenmest of een meststof die past bij jouw type plant. Budgetplant raadt bijvoorbeeld Hagen A-Z aan, een 100% organische meststof ideaal voor alle soorten hagen. En voor het aanplanten? Pokon Aanplantgrond is je beste vriend voor een gezonde start van bomen, hagen en struiken.

Waarom organische meststoffen?

Organische meststoffen zijn een zegen voor je haag. Ze verbeteren niet alleen de groei en wortelontwikkeling, maar zorgen ook voor een langdurige werking. Dit in tegenstelling tot kunstmest. Plus, ze helpen bij het voorkomen van bruinverkleuring en zorgen voor een intensievere bladkleur. Ideaal dus voor een levendige, groene haag.

Extra tip: Bemesten bij het snoeien

Ga je jouw haag flink terugsnoeien in het voorjaar? Bemest dan van tevoren. Dit geeft de haag de nodige energie om weer mooi uit te lopen. Let wel op, want niet alle hagen zijn even blij met een rigoureuze snoeibeurt. Twijfel je? Vraag ons dan om advies voordat je de schaar in je haag zet.

Met deze tips zorg je ervoor dat jouw laurierhagen er het hele jaar door gezond en stralend bij staan. Heb je nog vragen of wil je persoonlijk advies? Kom gerust langs of neem contact met ons op. Jouw groene paradijs is onze passie!